Закарпатцям на озброєння – борщовий набір зріс у ціні
07.10.2018 11:51
185
0
Борщ - чи ненайбільш улюблена перша страва закарпатців. Важко уявити родину, яка б не вміла приготувати цю страву.
Сьогодні ринок дивує цінами. Зросли й продукти, які необхідні для приготування борщу. Свинина з кісткою, до прикладу, коштує 90 гривень за кілограм, буряк – 7 грн за кг. Картоплю продавали по 5-6 грн за кілограм, капусту – 8 грн. Морква - від 12 гривень і цибуля 10-12 гривень. Сметана - від 21 гривні.
Тож, за рецептом борщу нам потрібна свинина з кісткою, яка коштує 54 грн за 600 г, буряк – 3,5 грн за 500 г. Картоплю продавали за 3 грн за 500 г, капусту – 2,7 грн за 300 г. Моркви і цибулі необхідно було по 200 г. Це коштувало 2 і 1,8 грн, відповідно. За 250 г сметани платили 25 гривень а томатної пасти потрібно буде на гривень десять.
Для порівняння, український борщ у жовтні 2018 року коштував 81 гривню. Сьогодні ж за борщовий набір закарпатці віддадуть близько 105 гривень. Якщо борщ куштувати без м'яса та сметани, такий варіант обійдеться у 30 гривень.
Марія Чаварга
Нагадуємо, У Кабміні розповіли про нові соціальні виплати для українців: кому “пощастить”
Читайте також: Закарпаткам на замітку: місячний календар стрижок на жовтень 2018 – корисні поради
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0