Ужгородські ринки рясніють баштанними
10.07.2018 08:39
236
0
На ужгородських ринках вже продають кавуни. Цього року – на місяць раніше сезону. Середня ціна за кілограм - 10 гривень. Проте, ужгородці досі вагаються їсти чи не їсти цю ягоду?
Ужгородка Оксана Медве розповідає: "Зараз їсти кавуни небезпечно . Брали на експертизу і виявили великий вміст нітратів".
"Ні ще не можна їх їсти....-особисто в мене була страшна алергія",- зазначає Наталія Гутич.
Разом з тим чимало ужгородців вже куштували кавуни. " Беру завжди цілий не різаний, навіть трикутника щоб не вирізали. Дома гарно обмити теплою водою і смачного. Як кажуть лікарі, що якраз при розрізанні грязь з шкіри потрапляє у м'якоть,"- розповідає Наталія Гававка.
А лікарі, до речі, радять поки що утриматись від баштанних й дочекатися сезону.
«З початку появи в продажі кавунів кількість пацієнтів які б постраждали від однієї із "найсмачнішої ягоди " цього року у порівнянні із минулими роками ,не відмічалося на прийомі у алерголога !! Чи то люди покищо не їдять кавуни , чи то нітратів замало використовують , чи можливо людський організм адаптувався до хімічних сполук , остаточно незрозуміло, та все це тішить мене як лікаря !! Щодо мене особисто ,то я їх покищо не їм , потрібно ще трішки зачекати !! Як на мене їсти чи не їсти -це особиста справа кожного!! Бережіть себе та своє здоров'я!»,- зазначає обласний алерголог Богдана Булеза.
Тому, якщо ви все ж таки вирішили придбати кавун - перевірте його на вміст нітратів і обов'язково перед придбанням просіть у продавця дозвіл на реалізацію цієї ягоди.
Марія Кочмарь
Джерело: Перший кабельний
Нагадаємо, Історія ужгородської “Цаплі”
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0