Продукти, які допомагають запобігти онкології
23.12.2019 22:59
201
0
Останнім часом все більше говориться про продукти, що провокують рак, а які з них допомагають запобігти онкологію.
Експерти не перестають попереджати про шкідливість вживання в їжу продуктів, які можуть спровокувати розвиток онкологічних захворювань. Але при цьому, як, виявляється, є маса продуктів, які в свою чергу активно борються з вільними радикалами і всіляко намагаються запобігти появі онкології.
Капустяні
Це може бути білокачанна капуста, ріпа, бруква, брокколі, брюссельська капуста і інші подібні продукти. У кожному з них містяться вітаміни С, В і К, магній, калій та інші корисні речовини. Все капустяні виробляють ферменти детоксикації, затримуючи тим самим появу раку і розвиток хвороби. До того ж вони активно нейтралізують дію канцерогенні речовин, які виникають в процесі смаження м'яса. Найбільшими перепонами капустяні корисні для профілактики раку легенів, простати і кишечника.
Ягоди
Практично у всіх ягодах міститься досить багато вітаміну С і клітковини. Найбільше елагової кислоти міститься в полуниці і малини. Саме вона захищає від раку шкіри, сечового міхура, легенів, стравоходу і грудей. А ось в чорниці багато вітамінів С і К, марганцю, флавоноїдів, стілбена - всі вони зменшують запалення. Багато антиоксидантів є і в журавлині. Загалом, все ягоди містять масу біологічно активних елементів, які ефективно захищають від раку і інших хронічних захворювань.
Яблука
Це цінне джерело клітковини, вітаміну С. А ще в яблуках є флавоноїди, що володіють протизапальною дією. Завдяки корисним речовинам, яблука захищають клітини від ушкоджень і вбивають ракові клітини. Ті, хто систематично вживає яблука, рідше хворіє на рак легенів і кишечника.
Нагадуємо, Мукачівець відсидить 8 років за жорстоке вбивство львів’янки
Читайте також: Іграшка- вбивця: дівчинка отримала хімічний опік легень через “лизун”
Будьте в курсі з “ПЕРШИЙ.com.ua” – підписуйтесь на наш канал в Telegram, а також сторінку в Instagram
Вишня
Цей плід - джерело вітаміну С, бета-каротину, клітковини, калію та інших антиоксидантів.
Цільнозернові продукти
Продукти з цільнозерновий пшеничного і житнього борошна, цільнозернові вівсяні пластівці, ячмінь, цільнозернові кукурудзяні продукти, цільнозернові продукти з проса, гречка, коричневий і дикий рис - всі вони мають в своєму складі біологічно активні речовини, які захищають організм від раку. З'їдаючи 150-200 г житнього хліба, ми забезпечуємо організм половиною денної дози клітковини.
А ще проти раку успішно борються лляне насіння, все цибульні рослини, кава, чай, гарбуз, салат, чилі, помідори. В якості профілактики онкології варто налягати на моркву, цитрусові, горіхи, гранати, дині, кавуни, гриби, сою та інші.
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0