Чи можна захворіти на діабет, якщо їсти багато солодкого
Ряд досліджень показав, що між вживанням великої кількості цукру і розвитком діабету є взаємозв'язок. Як виявилося, не все так просто, як може здатися на перший погляд.
У 2013 році Стенфордським університетом було проведено науковий експеримент, який показав, що 150 калорій цукру в загальному раціоні збільшує ризик розвитку діабету на 1 відсоток. Дослідження було проведено на лабораторних тваринах, повідомляє popmech.
Крім того, вчені з'ясували, що ті, хто часто вживає цукровмісні напої, піддаються ризику розвитку діабету 2 типу на 25 відсотків вище за інших.
Наукове дослідження, яке було опубліковано у виданні PLOS ONE, показало, що в країнах з найвищим споживанням цукру можна побачити найвищий рівень діабету 2 типу. У країнах з найнижчим, відповідно, найнижчі показники.
Незважаючи на це, є наукова робота, яка демонструє зовсім інші результати. Метааналіз 2017 року, заснований на 15 великих дослідженнях, не показав прямого взаємозв'язку між частим вживанням цукру і розвитком діабету. Навпаки, ті, хто вживав більше цукру, на 9 відсотків менше за інших піддавалися ризику його розвитку. Всього в даному експерименті взяло участь 251 261 особа.
Експерти констатують, що хоч поки точно і не встановлений зв'язок між вживанням цукру і розвитком діабету, цукор не можна назвати корисним продуктом. Тому не варто зловживати ним занадто часто, радять вони.
Джерело: changeua.com
Коментарі - 0