5 освіжаючих коктейлів, які варто навчитися готувати до літа
15.04.2021 21:34
143
0
Поки з мінливим успіхом прогресує весняне потепління, все частіше думається про літо. Воно вже жевріє на обрії – зі спекою, морозивом, кавою глясе та коктейлями з льодом. Пропонуємо кілька рецептів напоїв, котрі подарують крижану прохолоду у найгарячіший день.
Щоб готувати коктейлі у домашніх умовах, варто запастися формочками для льоду та замороженими ягодами. У барах, щоб забезпечити клієнтів освіжаючими коктейлями нон-стоп, використовують льодогенератори https://jv-kontakt.com/catalog/kholodilnoe_oborudovanie/ldogeneratory/. За добу подібний агрегат здатен утворити від 10 кілограмів льоду – лише уявіть собі таку величезну порцію.
Щиро кажучи, невідомо, у якому режимі працюватимуть заклади громадського харчування через кілька місяців. Проте влаштувати коктейльну вечірку можна і самостійно, приготувавши кілька популярних напоїв з льодом.
Крижана Маргарита
60 мл білої текіли
30 мл свіжовижатого лаймового соку
22 мл апельсинового лікеру
1 склянка льоду
Для декору: сіль, скибка лайма
Для початку охолодіть сам бокал, відправивши його у морозильну камеру. Легко змочіть його краї водою і опустіть у сіль, щоб утворилася тонка соляна облямівка. Текілу, лаймовий сік і апельсиновий лікер покладіть у блендер, додавши склянку льоду. Подрібніть до пінистої однорідної маси і налийте у бокал, прикрасивши скибкою лайма.
Блакитні Гаваї
22 мл горілки
22 мл рому
15 мл лікеру Блю Кюрасао
90 мл ананасового соку
30 мл кисло-солодкої суміші (вода, цукор, сік лайма)
Для декору: шматок ананасу, коктейльна вишня
Приготуйте кисло-солодку суміш, змішавши воду і цукор у пропорції 1:1 та додавши за смаком лаймовий сік. Відправте її разом з горілкою, ромом, Блю Кюрасао, ананасовим соком і льодом у шейкер або блендер і струшуйте чи подрібнюйте до повного охолодження. Налийте у бокал з льодом (якщо не використовувався блендер, то без льоду). Прикрасьте шматком ананасу та котейльною вишнею.
Крижаний полуничний дайкірі
250 г заморожених полуниць
60 г свіжих полуниць
30 мл цукрового сиропу
60 мл лаймового соку
120 мл рому
Для декору: свіжі полуниці, скибка лайма
Складіть всі інгредієнти у блендер та змішайте до однорідності. Скуштуйте і відрегулюйте смак, додаючи більше цукрового сиропу для солодкості чи лайма для кислоти. Перелийте у бокали і подавайте, прикрасивши свіжими полуницями.
Піна колада
60 мл рому
45 мл кокосового сиропу
45 мл ананасового соку
15 мл свіжовижатого лаймового соку
1 склянка льоду
Для декору: скибка ананаса
Ром, кокосовий сироп, ананасовий і лаймовий сік та більшу частину льоду змішати у блендері. Налити в охолоджений бокал з кількома кубиками льоду. Подавати, прикрасивши шматочком ананаса.
Мохіто
3 листка м’яти
15 мл цукрового сиропу
60 мл білого рому
22 мл лаймового соку
Содова
Для декору: скибка лайма, гілочка м’яти
Злегка змішайте м’яту з цукровим сиропом у шейкері. Додайте ром, лаймовий сік і лід, недовго струсіть усе разом. Налийте у склянку зі свіжим льодом, долийте по вінця содової. Гілка м’яти і скибка лайма доповнять образ цього класичного коктейлю – неповторного борця зі спекою.
Будьте в курсі з “ПЕРШИЙ.com.ua” – приєднуйся до наших каналів у Telegram та Viber, а також підписуйся на сторінку в Instagram
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0