Здобич з тихого полювання: на Закарпатті натрапили на червонокнижні "ведмежі лапки" (ФОТО)
28.09.2020 15:42
2989
0

Світлинами у соцмережі Фейсбук на сторінці "Гриби" поділилася Marianka Hrendzha.
"Корал жовтий (Рамарія )Закарпаття, с. Пилипець", - йдеться у дописі до фото.Коментатори відзначають, що гриб є надзввичайно смачним. Довідково: Сезон: серпень — вересень Інші назви: рогатик жовтий, ведмежа лапка, оленячі ріжки Опис: Плодове тіло Коралу жовтого досягає у висоту 15-20 см, в діаметрі 10-15 см. З товстого білого "качана" виростають численні розгалужені густі кущоподібні гілки, які мають циліндричну форму. Часто у них по дві тупі верхівки і неправильно усічені кінці. Плодове тіло має всі відтінки жовтого кольору. Під гілками і біля "качана" колір сірчано-жовтий. При натисканні забарвлення змінюється на винно-коричневе. М'якоть волога, брудно-біла, в "качані" — мармурова, колір не змінює. Зовні підстава біла, з жовтуватим відтінком і червоними плямами різної величини, найбільш частини зустрічаються у плодових тіл, що ростуть під хвойними деревами. Запах приємний, трохи віддає травою, смак слабкий. Верхівки старих грибів гіркуваті. Споровий порошок охряно-жовтий. Примітка: Слово flava в назві гриба означає "жовтий". Коралові гриби вважаються базидіоміцети. Вони утворюють спори на плодовому шарі, на зовнішній стороні "сучків", усюди. У своїй більшості коралові хороші, їстівні гриби, але серед них зустрічаються також і отруйні. Цей гриб вважається їстівним грибом, але при вживанні його в їжу необхідно вживати певних запобіжних заходів. Перш за все, збирати слід тільки молоді екземпляри і використовувати підставу, так як гілочки гірчать. Зрілі гриби — зовсім не їстівні через гіркоту.

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0