Завтра починається піст: як закарпатцям урізноманітнити раціон

27.11.2018 19:32 195 0
Завтра починається піст: як закарпатцям урізноманітнити раціон
Різдвяний піст триває з 28 листопада до 6 січня, тобто сорок днів. Закарпатці готуються до посту й ми вже готові поділитися рецептами смачних пісних страв нашвидкоруч. Салат "ЗИМОВИЙ" Цибуля, фасоля,морква, картопля та пісний майонез. Такий варіант приготування відмінно підійде для тих, хто дотримується посту, а також для вегетаріанців. Лечо "ЗАКАРПАТСЬКЕ" зі смаженою картоплею Дехто вважає лечо соусом, а дехто - салатом. Традиційні інгредієнти - перець, морква, помідори, цибуля, часник - зроблять пісну страву особливо пікантною. Борщ "ОСОБЛИВИЙ"
  • 5-6 середніх картоплин
  • 1 великий буряк
  • 1 велика морквина
  • 1 середня цибулина
  • половинка невеликої капусти
  • томатний соус або паста
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком
  • лавровий лист і чорний перець горошком
  • рафінована соняшникова олія - для смаження.
Котлети "ГРИБНІ"
  • 100 г сушених грибів;
  •  1 склянку рису;
  •  рослинна олія;
  •  борошно;
  • зелень;
  •  сіль
Попередньо замочені гриби відварити в тій же воді, в якій вони замочували, і дрібно порубаєте.Рис відваріть в підсоленій воді, промийте і перемішайте з грибами.Додайте в отриману масу рубану зелень, знову все перемішайте, посоліть за смаком і сформуйте котлети. Обваляйте котлети в борошні, обсмажте на рослинному маслі. Тісто "ДО ПОСТУ"
  • вишневе варення без ягід – 115 г;
  • цукор – 105 г;
  • масло рослинне – 105 мл
  •  борошно – 455 г;
  • вода фільтрована – 105 мл;
  •  розпушувач для тіста;
  • цукрова пудра;
  •  кориця мелена – щіпка.
Борошно просіваємо з розпушувачем в глибоку миску. Духовку запалюємо і розігріваємо до температури 185 градусів. Форму для випічки промазуємо маслом і ставимо в духову шафу. Вишневий сироп змішати з цукровим піском, вливаємо рослинне масло і перемішуємо. Додаємо теплу воду, додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Тепер переливаємо його акуратно в теплу форму і розкидаємо по поверхні вишні без кісточок. Випікаємо пиріг 40 хвилин ,а потім перевіряємо готовність зубочисткою, охолоджуємо і подаємо ласощі до столу, прикрасивши за бажанням цукровою пудрою. Ось і все, смачний і незвичайний пісний пиріг з вишневим варенням готовий! Варто наголосити, що піст передбачає не лише обмеження в їжі, але й духовне очищення, інакше він перетвориться на дієту. Справжній піст пов'язаний з молитвою, покаянням, прощенням образ, викоріненням злих думок, утриманням від спокус. Марія Кочмар Нагадаємо, “Мукачево-Прага”: новий міжнародний напрямок вивчають в “Укрзалізниці” Читайте також: Закарпатці можуть зменшити платіжки за газ за жовтень: що потрібно зробити

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!