Закарпатців попереджають про користь та шкоду від вживання чорниці
18.07.2019 16:21
213
0

Чорниця – «золото» українських лісів.
А ще ця смачна лісова ягода – скарбниця, в якій, немов коштовні камені, «зберігаються» вітаміни і мікроелементи. Цими властивостями вона зобов’язана – антоціану. Це барвник, який дає ягоді її насичено-синій колір. На додаток до цього, він корисний як профілактичний засіб проти серцево-судинних і онкологічних захворювань. Що стосується саме зору, то ягода покращує кровотік сітківки ока. Вміст вітаміну В2 покращує роботу нервової системи, робить волосся шовковистим, шкіру м’якою, нігті міцними, і допомагає позбавитися від хейліту. Присутні у чорниці дубильні речовини та пектин. Останній має важливу роль для травлення покращуючи функцію кишечника, і таким чином, допомагає виводити з організму шлаки і токсини. Листки цієї рослини містять такі речовини, як глікозид неоміртиллин. Який здатний зменшувати рівень цукру в крові, а тому корисний для тих, хто страждає цукровим діабетом. Листя чорниці входить в лікарські збори для тих, у кого діагностовано це захворювання. На додаток до цього, чорниця застосовується при лікуванні цинги, розладів травлення. Вона уповільнює процеси старіння організму, частково за рахунок вмісту флавоноїдів.

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0