Закарпатцям на замітку: кращі способи зимового зберігання фруктів
21.06.2018 09:09
465
0
Здавна українці намагалися продовжити сезон насолоди, консервуючи та заготовляючи дари природи на зиму.
Способів консервування багато, але як зберегти свіжі фрукти? Існує безліч альтернативних способів зберігання, перевірених досвідом відомих садівників і фахівців з холодильного зберігання. Завдяки їм ми зможемо ласувати свіжими продуктами круглий рік. Літо приносить не тільки багато тепла і гарного настрою, але і величезна кількість вітамінів у вигляді овочів, фруктів, ягід…. Засмучує тільки те, що період плодового достатку триває недовго, адже так хочеться радувати дитину круглий рік. Але і ця проблема вирішувана, якщо знати, як заготовити фрукти правильно.
Консервація фруктів
Існує просте правило: консервовані фрукти повинні містити мінімум різноманітних харчових добавок. Наприклад, консервуючи варення, пюре, компоти - кладіть поменше цукру. Звичайно, такий підхід значно скоротить час зберігання заготовок, але ви ж не збираєтеся консервувати на 2 роки вперед? Дитині краще консервувати в маленькі баночки (буквально на одну порцію). Також треба підписати дату приготування та склад, особливо овочеві п’юре для дітей з різних плодів. Щоб в продуктах зберігалося максимум корисних речовин, шукайте рецепти, в яких час термічної обробки незначний. Якщо банки будуть добре простерилізовані, і не забудете закутати їх теплою ковдрою після закатування, проблем зі зберіганням не виникне.
Правильне заморожування фруктів
Заморожені ягоди та фрукти – відмінне підмога взимку. Але які з них заморожувати, повністю залежить від віку дитини. Якщо ви тільки починаєте вводити перший прикорм, не допускайте змішування плодів. В один пакет фасуємо малину, в іншій – смородину і т. д. Дитина в рік вже багато встиг спробувати і йому можна заготовлювати суміші: для компоту, супу, овочевого пюре. Як правильно заморожувати фрукти? Нічого складного. Потрібно лише ретельно плоди вимити, просушити, при необхідності почистити і нарізати шматочками. Після чого можна пакувати по пакетах і завантажувати в морозильну камеру. Заморожені фрукти і корисні, і практичні.
Сушіння фруктів
Бабусин добрий метод не втрачає актуальності і сьогодні. Виноград, абрикоси, вишні, яблука – все це сушиться на сонечку і виручає в зимовий період. Сушити овочі і фрукти не складно. Ретельно вимийте їх, приберіть з них кісточки (якщо вийде) і викладіть в один шар на листі фанери, накритому чистою тканиною. Поставте на сонечко і пару раз в день перевертайте. Можна використовувати й сушку. Для зберігання сушених плодів бажано використовувати мішечки з натуральної тканини або паперові харчові пакети. Герметичні банки тут не доречні, плоди в них можуть зіпсуватися.
Нагадаємо, Один із найбільш корисних вітамінів Закарпаття – малина.
Також читайте: ТОП-5 смачних сніданків для закарпатців.
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0