Закарпатцям на замітку: кращі способи зимового зберігання фруктів

21.06.2018 09:09 465 0
Закарпатцям на замітку: кращі способи зимового зберігання фруктів
Здавна українці намагалися продовжити сезон насолоди, консервуючи та заготовляючи дари природи на зиму. Способів консервування багато, але як зберегти свіжі фрукти? Існує безліч альтернативних способів зберігання, перевірених досвідом відомих садівників і фахівців з холодильного зберігання. Завдяки їм ми зможемо ласувати свіжими продуктами круглий рік. Літо приносить не тільки багато тепла і гарного настрою, але і величезна кількість вітамінів у вигляді овочів, фруктів, ягід…. Засмучує тільки те, що період плодового достатку триває недовго, адже так хочеться радувати дитину круглий рік. Але і ця проблема вирішувана, якщо знати, як заготовити фрукти правильно. Консервація фруктів Існує просте правило: консервовані фрукти повинні містити мінімум різноманітних харчових добавок. Наприклад, консервуючи варення, пюре, компоти - кладіть поменше цукру. Звичайно, такий підхід значно скоротить час зберігання заготовок, але ви ж не збираєтеся консервувати на 2 роки вперед? Дитині краще консервувати в маленькі баночки (буквально на одну порцію). Також треба підписати дату приготування та склад, особливо овочеві п’юре для дітей з різних плодів. Щоб в продуктах зберігалося максимум корисних речовин, шукайте рецепти, в яких час термічної обробки незначний. Якщо банки будуть добре простерилізовані, і не забудете закутати їх теплою ковдрою після закатування, проблем зі зберіганням не виникне. Правильне заморожування фруктів Заморожені ягоди та фрукти – відмінне підмога взимку. Але які з них заморожувати, повністю залежить від віку дитини. Якщо ви тільки починаєте вводити перший прикорм, не допускайте змішування плодів. В один пакет фасуємо малину, в іншій – смородину і т. д. Дитина в рік вже багато встиг спробувати і йому можна заготовлювати суміші: для компоту, супу, овочевого пюре. Як правильно заморожувати фрукти? Нічого складного. Потрібно лише ретельно плоди вимити, просушити, при необхідності почистити і нарізати шматочками. Після чого можна пакувати по пакетах і завантажувати в морозильну камеру. Заморожені фрукти і корисні, і практичні. Сушіння фруктів Бабусин добрий метод не втрачає актуальності і сьогодні. Виноград, абрикоси, вишні, яблука – все це сушиться на сонечку і виручає в зимовий період. Сушити овочі і фрукти не складно. Ретельно вимийте їх, приберіть з них кісточки (якщо вийде) і викладіть в один шар на листі фанери, накритому чистою тканиною. Поставте на сонечко і пару раз в день перевертайте. Можна використовувати й сушку. Для зберігання сушених плодів бажано використовувати мішечки з натуральної тканини або паперові харчові пакети. Герметичні банки тут не доречні, плоди в них можуть зіпсуватися. Нагадаємо, Один із найбільш корисних вітамінів Закарпаття – малина. Також читайте: ТОП-5 смачних сніданків для закарпатців.  

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!