Закарпатською «їжею богів» зустрічали гостей на інвестиційному форумі (ФОТО)
10.10.2018 15:29
235
0
Однією з найцікавіших та «найсмачніших» локацій інвестиційного форуму «Закарпаття – бізнес в центрі Європи», - була презентація врожаю хурми від фермера з Виноградівщини.
Закарпатську, морозостійку, різних сортів, солодку та запашну хурму пропонували скуштувати багаточисленним учасникам форуму, в числі яких – закордонні делегації. Фермер з Чорної гори , що на Виноградівщині, пані Наталія, щиро пригощала та охоче розповідала про різні сорти тропічного фрукту, що чудово почувається на Закарпатті.
Звичайно, такому врожаю та різноманіттю сортів передував не один рік клопіткої праці, але Закарпаття має ще одну гастрономічну помаранчево-жовту родзинку.
Варто знати:
Батьківщиною хурми є Китай, звідти плід розповсюдився в Східній Азії, потім почав вирощуватися в Японії. І лише в кінці 19-го століття про хурму дізнався весь світ. Хурма налічує близько 500 різновидів. Більшість з них виростає в тропічному кліматі. Основні відомі нам види – терпка кавказька, нетерпка японська і солодка шоколадна, або корольок. Хурма містить в 2 рази більше харчових волокон і корисних мікроелементів, ніж яблука. У ній також багато антиоксидантів. Плоди хурми містять велику кількість води, білків, вуглеводів, органічних кислот, дубильні речовини. Цей фрукт також багатий калієм, кальцієм, магнієм, фосфором і залізом, а також вітамінами А, С і P.
Нагадаємо, У Виноградові ремонтують «смачну» вулицю
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0