Якою має бути оптимальна температура в холодильнику

29.03.2023 11:02 552 0
Якою має бути оптимальна температура в холодильнику

Про важливість холодильника у побуті сучасної людини написано багато. Сучасні моделі вирізняються величезною кількістю налаштувань та температурних режимів. Через це деякі покупці не знають, який температурний рівень виставляти в тій чи іншій камері. Варто також зазначити, що температура напряму впливає на енергоефективність приладу. Таким чином, якщо її правильно виставляти, ваші продукти завжди будуть свіжими, а холодильник працюватиме в режимі максимальної енергоощадності.

Як зрозуміти, що температуру виставлено неправильно?

Деякі симптоми свідчать про те, що температура не відповідає вимогам щодо зберігання різноманітної харчової продукції:

  • у холодильній камері їжа швидко підмерзає, або замерзає неоднорідно;
  • якщо ви витягаєте продукти, а вони на дотик видаються теплими, температура занадто висока;
  • утворення конденсату на стінках камери – невтішна ознака неправильно виставлених температурних режимів;
  • у морозилці лід починає танути – або є проблеми з роботою агрегату, або власник встановив занадто високу температуру вище за нуль;
  • псування продуктів, неприємні запахи, овочі швидко всихають та втрачають привабливий свіжий вигляд.

Є ймовірність, що ці проблеми пов’язані з несправністю холодильника. Пересвідчитися у цьому можна за допомогою звичайного термометра. Встановіть бажаний температурний рівень і покладіть термометр до камери, щоб перевірити чи холодильник здатен охолоджувати продукти до заданого рівня.

Якою має бути температура у холодильнику

Різні моделі мають власні налаштування. Якщо ж казати в загальному, то у морозилці підтримується декілька рівнів:

  1. Оптимальним значенням називають мінус 18 градусів;
  2. Коли морозильна камера майже порожня, краще встановлювати режим енергоефективності на -12°C;
  3. деяким продуктам може знадобитися шокове замороження за температури -24°C. Коли м’ясо або рибу швидко заморозити, вони навіть після тривалого зберігання лишаються свіжими й містять усі корисні для організму сполуки.

Треба також згадати про те, що в великих холодильниках Side-by-Side об’єм морозилки може сягати 100-200 літрів. Відповідно, її розділено на окремі секції де можна встановлювати різні режими вологості та температури.

Холодильна камера

В основній камері температурний рівень можна налаштовувати в діапазоні від двох до десяти градусів вище нуля. Найтепліше місце у холодильниках з динамічною або статичною системою охолодження – дверцята. Під морозилкою – найхолодніше.

Сьогодні на пакуванні харчових продуктів вказують оптимальні рівні зберігання. Причому треба враховувати й те, як довго збираєтесь зберігати продукт. Ось бажані температурні режими для деяких продуктів:

  • фрукти та овочі – від 4 до 10 градусів;
  • готові кулінарні страви бажано зберігати при +2 – +4°C;
  • м’ясо для короткотривалого зберігання тримайте в температурному режимі +1 – +3 градуси;
  • ковбаса – від двох до п’яти;
  • яйця та молочна продукція – від +1 до +5 градусів.

Саме у таких температурних режимах холодильник працює максимально ефективно та споживає менше електрики.

Читайте також:

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!