Як вибрати зернову каву
.jpg)
На ринку представлені тисячі моносортів і сумішей кави. Ми навчимо вас, як правильно вибрати каву в зернах, щоб вона не розчарувала, а стала приємним відкриттям. Якщо виділити кілька основних критеріїв вибору, завдання стає простішим. Абсолютним фаворитом за продажів в Україні, до речі, є кава в зернах Старбакс, адже вона відрізняється високою якістю і, що важливо, помірною ціною.
Яку кави вибрати по ступеневі обсмаження
Смак, запах і властивості кави залежать від того, на який плантації вона вирощена. Наприклад, зерна арабіки, зібрані на її історичній батьківщині, в Ефіопії та Ємені, мають насичений смак із шоколадними нотками. Смак напою визначає не тільки сорт, а й ступінь обсмаження зерен. Обираючи якісну каву, досить легко припуститися помилки у виборі обсмаження. Кава в зернах піддається різним ступеням термічної обробки, що впливають на її кінцевий смак.
Три основні ступені обсмажування:
- слабке;
- середнє;
- сильне.
Найсвітліше обсмажування майже не змінює колір зерен, напій матиме легкий хлібний післясмак. Особливість — такий напій практично не має кольору та запаху, і заварюється при мінімальній температурі. В Україні сорти найсвітлішого обсмаження не мають широкої популярності.
Середнє обсмаження використовують для більшості сортів Ефіопії та Америки. Середня обжарка оптимально розкриває всі властивості кавових зерен. Більшість видів зернової кави Старбакс мають саме середній ступінь обжарки. Зерна обсмажують до другого клацання, водночас виділяється олія, плоди набувають шляхетного коричневого кольору та божественного аромату. Якщо для сорту характерна кислинка або рослинний присмак, їх можна відчути саме в цій стадії. Середня обжарка надає зернам блиск і оксамитовий вигляд, виділяє гіркуватість, карамельні й шоколадні нотки в смаку напою.
Сильна обжарка підійде для любителів міцної кави з карколомним ароматом. Обсмажування проводиться до появи запаху підгорілої кави. З таких зерен виходить густий напій, зі змішаним гірко-солодким смаком. Зерно повністю розкривається та починає диміти. Це дає найкращий насичений смак і різкий запах «з димком». Ціна кави в зернах Starbucks сильної обжарки трохи вище, ніж сортів із середнім обсмаженням — адже глибоке прожарювання призначене для справжніх кавових гурманів. Такі сорти не підходять для того, щоб куштувати їх декілька разів упродовж дня — вони призначені для повільної насолоди напоєм один-два рази на добу, адже мають супер насичений аромат і сильний післясмак.
Читайте також:
Останні новини
-
11:12 5 травняГірські рятувальники знайшли двох туристок з Полтавщини, які заблукали в Карпатах28 0
-
10:32 5 травняНа Берегівщині горіла надвірна споруда де рятувальники гасили тліюче сіно43 0
-
09:57 5 травняЧерез ремонтні роботи в Ужгороді буде ускладнено рух на кількох вулицях46 0
-
09:29 5 травняСлужбовий пес Закарпатської митниці винюхав канабіс у "Land Rover"57 0
-
19:03 4 травняНа Закарпатті неподалік від кордону виявили тіло людини204 0
-
16:14 4 травняНа Закарпатті посилюють контроль за вантажівками: дороги рятують від руйнування233 0
-
13:57 4 травняНа Хустщині повідомлено про підозру зловмиснику, який жорстоко вбив сусідського собаку210 0
-
13:20 4 травняВ Ужгороді притягнули до відповідальності водія, позбавленого права керування210 0
-
12:38 4 травняУ Карпатах прикордонний наряд за допомогою безпілотника зафіксував великого ведмедя209 0
-
12:00 4 травняЗакарпатців попереджають про різке погіршення погодних умов206 0
-
11:54 4 травняУжгород прощається із Героєм: 5 травня відбудеться поховання Юрія Булеци225 0
-
10:25 4 травняЗ початку року на Закарпатті оштрафували понад 10 тисяч водіїв за перевищення швидкості194 0
-
18:44 3 травняНа Закарпатті оголосили штормове попередження302 0
-
16:15 3 травняПоблизу кордону зі Словаччиною затримали групу правопорушників309 0
-
13:24 3 травняЗнову підірвали гранату: на Мукачівщині внаслідок вибуху загинула одна людина, одна - поранена686 0
Коментарі - 0