Як вибрати зернову каву
.jpg)
На ринку представлені тисячі моносортів і сумішей кави. Ми навчимо вас, як правильно вибрати каву в зернах, щоб вона не розчарувала, а стала приємним відкриттям. Якщо виділити кілька основних критеріїв вибору, завдання стає простішим. Абсолютним фаворитом за продажів в Україні, до речі, є кава в зернах Старбакс, адже вона відрізняється високою якістю і, що важливо, помірною ціною.
Яку кави вибрати по ступеневі обсмаження
Смак, запах і властивості кави залежать від того, на який плантації вона вирощена. Наприклад, зерна арабіки, зібрані на її історичній батьківщині, в Ефіопії та Ємені, мають насичений смак із шоколадними нотками. Смак напою визначає не тільки сорт, а й ступінь обсмаження зерен. Обираючи якісну каву, досить легко припуститися помилки у виборі обсмаження. Кава в зернах піддається різним ступеням термічної обробки, що впливають на її кінцевий смак.
Три основні ступені обсмажування:
- слабке;
- середнє;
- сильне.
Найсвітліше обсмажування майже не змінює колір зерен, напій матиме легкий хлібний післясмак. Особливість — такий напій практично не має кольору та запаху, і заварюється при мінімальній температурі. В Україні сорти найсвітлішого обсмаження не мають широкої популярності.
Середнє обсмаження використовують для більшості сортів Ефіопії та Америки. Середня обжарка оптимально розкриває всі властивості кавових зерен. Більшість видів зернової кави Старбакс мають саме середній ступінь обжарки. Зерна обсмажують до другого клацання, водночас виділяється олія, плоди набувають шляхетного коричневого кольору та божественного аромату. Якщо для сорту характерна кислинка або рослинний присмак, їх можна відчути саме в цій стадії. Середня обжарка надає зернам блиск і оксамитовий вигляд, виділяє гіркуватість, карамельні й шоколадні нотки в смаку напою.
Сильна обжарка підійде для любителів міцної кави з карколомним ароматом. Обсмажування проводиться до появи запаху підгорілої кави. З таких зерен виходить густий напій, зі змішаним гірко-солодким смаком. Зерно повністю розкривається та починає диміти. Це дає найкращий насичений смак і різкий запах «з димком». Ціна кави в зернах Starbucks сильної обжарки трохи вище, ніж сортів із середнім обсмаженням — адже глибоке прожарювання призначене для справжніх кавових гурманів. Такі сорти не підходять для того, щоб куштувати їх декілька разів упродовж дня — вони призначені для повільної насолоди напоєм один-два рази на добу, адже мають супер насичений аромат і сильний післясмак.
Читайте також:
Останні новини
-
11:57 1 липняВчора на Закарпатті пожежі знищили понад 7 га сухої трави та чагарників23 0
-
10:33 1 липняНа Закарпатті оголосили штормове попередження через надзвичайну пожежну небезпеку44 0
-
09:32 1 липняЗакарпаття проведе в останню дорогу Героя Олександра Лацка52 0
-
18:04 30 червняУ селі Барвінок на неповнолітнього водія склали 6 адмінпротоколів173 0
-
17:27 30 червняУ Мукачеві водій позашляховика пошкодив дорожній знак на кільцевій розвʼязці175 0
-
16:50 30 червняУ храмі Святого Мартина 11 дітей прийняли перше причастя (ВІДЕО)171 0
-
16:04 30 червняКраса, що надихає: на Закарпатті стартує культурно-патріотичний проєкт «Міс & Місіс Закарпаття» (ВІДЕО)177 0
-
15:32 30 червняМайже мільйон гривень збитків: на Закарпатті викрили схему незаконного збуту ділової деревини204 0
-
14:59 30 червняУ Мукачеві попрощаються з полеглим на війні Іваном Лешаничем192 0
-
13:33 30 червняНа Закарпатті лікарка ставила фальшиві діагнози чоловікам213 0
-
11:42 30 червняРятувальники ліквідували значну пожежу у селі Керецьки212 0
-
11:19 30 червняНа Хустщині у ставку втопився 14-річний юнак211 0
-
10:34 30 червняНа Берегівщині медики врятували чоловіка, який впав з драбини і розбив голову193 0
-
09:52 30 червняСпека до +36°: синоптики розповіли, яким буде перший тиждень липня на Закарпатті198 0
-
09:19 30 червняВ ДТП на Рахівщині травмувалися 3 дітей та двоє дорослих206 0
Коментарі - 0