Як вибрати зернову каву
.jpg)
На ринку представлені тисячі моносортів і сумішей кави. Ми навчимо вас, як правильно вибрати каву в зернах, щоб вона не розчарувала, а стала приємним відкриттям. Якщо виділити кілька основних критеріїв вибору, завдання стає простішим. Абсолютним фаворитом за продажів в Україні, до речі, є кава в зернах Старбакс, адже вона відрізняється високою якістю і, що важливо, помірною ціною.
Яку кави вибрати по ступеневі обсмаження
Смак, запах і властивості кави залежать від того, на який плантації вона вирощена. Наприклад, зерна арабіки, зібрані на її історичній батьківщині, в Ефіопії та Ємені, мають насичений смак із шоколадними нотками. Смак напою визначає не тільки сорт, а й ступінь обсмаження зерен. Обираючи якісну каву, досить легко припуститися помилки у виборі обсмаження. Кава в зернах піддається різним ступеням термічної обробки, що впливають на її кінцевий смак.
Три основні ступені обсмажування:
- слабке;
- середнє;
- сильне.
Найсвітліше обсмажування майже не змінює колір зерен, напій матиме легкий хлібний післясмак. Особливість — такий напій практично не має кольору та запаху, і заварюється при мінімальній температурі. В Україні сорти найсвітлішого обсмаження не мають широкої популярності.
Середнє обсмаження використовують для більшості сортів Ефіопії та Америки. Середня обжарка оптимально розкриває всі властивості кавових зерен. Більшість видів зернової кави Старбакс мають саме середній ступінь обжарки. Зерна обсмажують до другого клацання, водночас виділяється олія, плоди набувають шляхетного коричневого кольору та божественного аромату. Якщо для сорту характерна кислинка або рослинний присмак, їх можна відчути саме в цій стадії. Середня обжарка надає зернам блиск і оксамитовий вигляд, виділяє гіркуватість, карамельні й шоколадні нотки в смаку напою.
Сильна обжарка підійде для любителів міцної кави з карколомним ароматом. Обсмажування проводиться до появи запаху підгорілої кави. З таких зерен виходить густий напій, зі змішаним гірко-солодким смаком. Зерно повністю розкривається та починає диміти. Це дає найкращий насичений смак і різкий запах «з димком». Ціна кави в зернах Starbucks сильної обжарки трохи вище, ніж сортів із середнім обсмаженням — адже глибоке прожарювання призначене для справжніх кавових гурманів. Такі сорти не підходять для того, щоб куштувати їх декілька разів упродовж дня — вони призначені для повільної насолоди напоєм один-два рази на добу, адже мають супер насичений аромат і сильний післясмак.
Читайте також:
Останні новини
-
15:32 18 вересняУжгородський герой допоміг знайти винуватця ДТП94 0
-
14:58 18 вересняВ Ужгороді прощатимуться із захисником75 0
-
13:17 18 вересняНа Закарпатті медики врятували жінку після зупинки серця106 0
-
12:06 18 вересняНа митному посту «Дякове» виявили тайник із сигаретами в мікроавтобусі114 0
-
10:53 18 вересняНа Рахівщині викрито масштабну схему переправлення військовозобов’язаних до Румунії127 0
-
09:48 18 вересняВ Ужгороды водій керував у стані наркотичного сп’яніння: його притягнули до відповідальності порушника125 0
-
09:19 18 вересняУ Карпатах під час походу у 21-річного туриста трапився епілептичний напад131 0
-
17:39 17 вересняМолодь із Сходу України: у просторі «Ко_лаба» розпочався 5-ти денний табір (ВІДЕО)234 0
-
17:08 17 вересняВ Оноківській ТГ функціонує цілісна система соціального захисту, яка охоплює 30 категорій населенн (ВІДЕО)239 0
-
16:44 17 вересняДо 15 років ув’язнення засуджено чоловіка, який ґвалтував неповнолітню дівчину238 0
-
16:09 17 вересняДо Мукачева прибув черговий евакуаційний потяг235 0
-
15:20 17 вересняНа Закарпатті розшукали водійку, що покинула місце ДТП245 0
-
13:40 17 вересняНа Хустщині «на гарячому» затримали місцевого жителя, який торгував наркотиками246 0
-
11:48 17 вересняВ Ужгороді 17-річний підліток випав з сьомого поверху244 0
-
11:09 17 вересняНа Закарпатті поліція повернула родині військовополоненого майже 3 мільйони гривень, які в них виманили шахраї221 0
Коментарі - 0