Як вибрати зернову каву
На ринку представлені тисячі моносортів і сумішей кави. Ми навчимо вас, як правильно вибрати каву в зернах, щоб вона не розчарувала, а стала приємним відкриттям. Якщо виділити кілька основних критеріїв вибору, завдання стає простішим. Абсолютним фаворитом за продажів в Україні, до речі, є кава в зернах Старбакс, адже вона відрізняється високою якістю і, що важливо, помірною ціною.
Яку кави вибрати по ступеневі обсмаження
Смак, запах і властивості кави залежать від того, на який плантації вона вирощена. Наприклад, зерна арабіки, зібрані на її історичній батьківщині, в Ефіопії та Ємені, мають насичений смак із шоколадними нотками. Смак напою визначає не тільки сорт, а й ступінь обсмаження зерен. Обираючи якісну каву, досить легко припуститися помилки у виборі обсмаження. Кава в зернах піддається різним ступеням термічної обробки, що впливають на її кінцевий смак.
Три основні ступені обсмажування:
- слабке;
- середнє;
- сильне.
Найсвітліше обсмажування майже не змінює колір зерен, напій матиме легкий хлібний післясмак. Особливість — такий напій практично не має кольору та запаху, і заварюється при мінімальній температурі. В Україні сорти найсвітлішого обсмаження не мають широкої популярності.
Середнє обсмаження використовують для більшості сортів Ефіопії та Америки. Середня обжарка оптимально розкриває всі властивості кавових зерен. Більшість видів зернової кави Старбакс мають саме середній ступінь обжарки. Зерна обсмажують до другого клацання, водночас виділяється олія, плоди набувають шляхетного коричневого кольору та божественного аромату. Якщо для сорту характерна кислинка або рослинний присмак, їх можна відчути саме в цій стадії. Середня обжарка надає зернам блиск і оксамитовий вигляд, виділяє гіркуватість, карамельні й шоколадні нотки в смаку напою.
Сильна обжарка підійде для любителів міцної кави з карколомним ароматом. Обсмажування проводиться до появи запаху підгорілої кави. З таких зерен виходить густий напій, зі змішаним гірко-солодким смаком. Зерно повністю розкривається та починає диміти. Це дає найкращий насичений смак і різкий запах «з димком». Ціна кави в зернах Starbucks сильної обжарки трохи вище, ніж сортів із середнім обсмаженням — адже глибоке прожарювання призначене для справжніх кавових гурманів. Такі сорти не підходять для того, щоб куштувати їх декілька разів упродовж дня — вони призначені для повільної насолоди напоєм один-два рази на добу, адже мають супер насичений аромат і сильний післясмак.
Читайте також:
Останні новини
-
12:56 23 квітняКалендар магнітних бур на травень 2024 року14 0
-
12:18 23 квітняНа Закарпатті помер мобілізований: що відомо про трагедію151 0
-
11:42 23 квітняВночі в Ужгороді рятувальники ліквідовували масштабну пожежу52 0
-
11:05 23 квітняНа кордоні з Угорщиною у чоловіка виявили підводний арбалет з стрілами64 0
-
10:31 23 квітняНа Закарпатті жінка та чоловік таксисти намагалися переправити через кордон 8 чоловіків69 0
-
09:54 23 квітняУ Мукачеві обмежать рух вулицями Університетська та Перемоги108 0
-
09:27 23 квітняНа Закарпатті медики врятували життя чоловіка, який впав у гіпоглікемічну кому136 0
-
20:21 22 квітняЗакарпаття провело в останню дорогу полеглого Героя Івана Бориса134 0
-
18:50 22 квітняНа Закарпатті затримали п'яного водія, який сподівався хитрощами уникнути відповідальності137 0
-
18:12 22 квітняТурнір в пам’ять про легенду світового футболу Василя Турянчика в Мукачеві (ВІДЕО)134 0
-
17:53 22 квітняПрезент за реєстрацію – кому в казино Пін Ап дарують 300 грн бонусу148 0
-
17:34 22 квітняНа Хустщині піротехніки ДСНС знищили давній боєприпас133 0
-
16:55 22 квітняЧемпіон України із ММА Михайло Сивоус: тренування і будні спортсмена Мукачева (ВІДЕО)146 0
-
16:19 22 квітняНа Закарпатті поблизу кордону затримали дві автівки з "ухилянтами"267 0
-
15:30 22 квітняКіберполіцейські поспілкувалися із закарпатськими школярами про безпеку в Інтернеті149 0
Коментарі - 0