Як вибрати плиту для дому: 5 важливих параметрів

19.01.2022 14:55 490 0
Як вибрати плиту для дому: 5 важливих параметрів

Газова чи комбінована плита з каталогу Moyo? Поєднана побутова техніка чи два окремі пристрої? Ці питання ставлять собі всі, хто зібрався купувати обладнання для кухні. Розберімось, кому що підійде, і на що звернути увагу насамперед.

Разом чи окремо?

Це залежить від розмірів та конфігурації кухні, а також смаків господині.

Поєднана газова плита з духовкою з цього каталогу https://www.moyo.ua/bt/kbt/plity/gazovye-s-duhovkoy/ є простою в установці, легко приєднується до джерела енергії. Та й обійдеться дешевше, ніж техніка, що вбудовується.

З іншого боку, суміщені плити мають стандартні розміри, тому про будь-які сучасні та оригінальні дизайнерські рішення не йдеться. Максимум, на що можна розраховувати – відрегулювати ніжки чи опори.

Газ чи електрика?

Вибір обумовлений наявністю чи відсутністю газопроводу. Якщо він є, набагато економніше і практичніше купувати плиту на «блакитному паливі». Це дешевше, рахунки за комунальні послуги будуть меншими.

Однак у газовій техніці відсутні приємні «розумні» функції, які здатні перевести готування на новий рівень. В електроплитах, наприклад, доступні:

  • точний контроль температури,
  • безліч програм,
  • гриль та конвектор у духовці,
  • захист від дітей та пожежі.

Втім, якщо вибір зробити важко, можна купити комбіновану кухонну плиту, в якій, крім газових конфорок, є електричні. Або такий варіант: конфорки на газі, а духовка на електриці.

Розміри техніки

Поєднана техніка має стандартні розміри, як правило, 50 х 50 х 85 см із невеликими відхиленнями. Такий розмір дозволить вписати її в будь-яку, навіть маленьку кухню.

Але трапляються і збільшені габарити:

  1. 5 конфорок та ширина 80-90 см.
  2. 7 конфорок із шириною до 120 см.
  3. 6-конфорочна плита з духовкою місткістю 115 літрів.

На великих плитах можна готувати об'ємні страви у великій кількості, тому їх обирають любителі покуховарити.

З технікою, що вбудовується, простіше. Ви можете вибирати окремо варильну панель на будь-яку кількість конфорок, хоч одну-дві, і духову шафу будь-якого об'єму. Подібні рішення популярні насамперед у тих, хто хоче надати інтер'єру оригінальності або розмістити техніку у різних частинах приміщення.

Тип та кількість конфорок

Від цього параметру залежить, скільки страв зможете приготувати одночасно, а також інтенсивність нагрівання та тип посуду. Стандартні моделі мають 4 конфорки, з яких одна високопотужна, друга з мінімальною потужністю, і дві звичайні. У просунутій техніці можна зустріти конфорки для екстра швидкого приготування. Що стосується форми, вона може бути будь-якою: круглою, квадратною, трикутною, овальною, щоб можна було експериментувати з нестандартним посудом.

Якщо йдеться про комбіновану плиту, у неї зазвичай одна або дві конфорки на електриці, решта на газі. Щоб вибрати, доведеться вирішити, як часто готуєте, яке паливо краще, наскільки швидко хочете розігрівати страви.

Особливості духовки

Можливі два варіанти – газовий чи електричний. Перші вважаються економічними, але не оснащені великою кількістю функцій. При роботі з газом важко вибрати температурний режим, тому доведеться стежити за блюдом, щоб не пригоріло.

Електричні плити сучасніші. В них реалізований таймер, підсвічування, конвекція, гриль. Страви пропікаються рівномірно, виходять смачними та не вимагають постійної присутності на кухні.

Є багато критеріїв, які слід враховувати під час вибору плити. Крім перерахованих, доведеться розв'язувати питання з виробником, матеріалом поверхні, керуванням – електронним чи механічним. Якщо уважно розглянути всі параметри, придбаний пристрій щодня приноситиме радість і користь.

Читайте також:

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!