В Ужгороді виросла красива, але неїстівна «грибна квітка» (ФОТО)
21.09.2018 16:28
237
0
Насправді ця дивовижна рослина – гриб-паразит –сірчано-жовтий трутовик, пише ЗакарпатПост.
Шапки таких грибів можуть сягати цілих 40 сантиметрів у діаметрі.
Цікаво, що трутовик сірчано-жовтий, є одночасно і їстівним, і неїстівним грибом. Його м’якоть досить ламка і м’яка, має білий відтінок і кисла на смак. На запах трутовик схожий на лимон, але старі гриби пахнуть мишами.
Для медицини цей гриб безцінний, оскільки з нього виготовляють безліч видів антибіотиків. При цьому в його склад входить приблизно 70 відсотків дуже корисних для організму речовин, завдяки яким виготовляють медичні препарати від різних захворювань. Лікувальні властивості настільки сильні, що можна вилікувати захворювання жовчовивідних шляхів, печінки або органів дихальної системи. Іноді трутовики сірчано-жовті використовують для лікування туберкульозу. Дуже часто в аптеках продається проносне, зроблене на основі грибів цього виду.
Так чому ж ці гриби є одночасно і їстівними, і отруйними? Справа в тому, що поки вони молоді, їсти їх можна, але як тільки вони начинають старіти, стають небезпечними. Вживати їх загалом бажано лише в невеликій кількості. Готувати трутовики необхідно правильно. Для початку їх потрібно проварити або обсмажити протягом півгодини або 40 хвилин. Крім того, після варіння гриби не повинні змінювати колір.
І ще одна корисна властивість трутовика – його можна зберігати в замороженому вигляді протягом досить тривалого часу.
У деяких країнах його вживають замість курятини, а в Німеччині і Америці він вважається делікатесом.
Нагадаємо, На Мукачівщині та Свалявщині поцупили силовий кабель
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0