В Україні ціни на свинину різко стрибнуть угору: як зміниться вартість
Чому виросте ціна
Так, це пов'язано з плановим ходом продажу протягом тижня і зменшенням обсягів пропозиції від кількох великих гравців ринку.
За словами фахівців, рівень закупівельних цін у більшості випадків не зміниться. Також окремі заготівельники м'ясопереробної галузі кажуть, що середня забійна маса свиней зросла з літа до стандартних кондицій.
Важливо, що пропозиція м'яса свиней поки не відчула сезонного зростання. Окрім того, зросте ціна і на інші види м'яса.
Як вибрати свіже м'ясо
Якість свинини знаходиться в прямій залежності від наступних характеристик:
- Віку тварини;
- Здоров’я;
- Особливостей раціону та харчування;
- Правильного забою;
- Технологічного оброблення туші.
Вибирати свинину можна в супермаркеті або на ринку. Але на вулицях цього робити не можна. Кращим вибором для цього стане магазин, в якому обов’язково контролюється якість м’ясних продуктів. Візуально вона оцінюються за кольором та поверхні розрізу, потім по запаху. При виборі покупець має право попросити шматочок розрізати, перевірити колір і визначити запах.
Перед купівлею м’яса продавцеві задається питання про свіжість, також можна попросити на нього відповідний документ. Якщо отримана відмова з будь-якої причини, то швидше за все продукт прострочений. При виборі потрібно мати на увазі, що у кожної туші залежно від місць розташування, м’ясо ділиться на сорти. До вищого відносять поперекову і лопатку частину, а шийна вважається сортом нижче.
Коментарі - 0