Унікальний рецепт закарпатського бограчу – у вірші
05.02.2019 22:08
869
0
Закарпатець Василь Попик написав вірш, присвячений бограчу. У віршованих рядках – не тільки рецепт, а й атмосфера, в якій готується справжній закарпатський бограч!
Смачного!
Б О Г Р А Ч
Бограч - вто Вам не пудлива,
Не "уха" - з подуста,
Тай не руські ото "щи",
Де єнна капуста...
Не варят його у хыжи:
На шпорі, ци шпаргеті,
Ай варят го на природі,
Авать дома в керті...
Огинь треба розукласти,
Обы грани было.
Вбы ся файно всьо зварило,
Не было, ги мыло...
В чугуннум, треба го варити,
Великум горницьови.
Иншак, будут вто помыї,
Усыплеш пак псови...
Мняса не почкодовати,
Дымлену солонину.
Вже ня начало "млойити",
Промыкаю слину.
Крумплю, щи туды покладу,
Попригы - двох филю,
Часнок, моркву тай цибулю,
Зараз ся вбезсилю...
Вже бым ишов, сідав їсти,
Но щи не ладноє...
Мусит быти " процедура",
Бо ото "сятоє"...
На малинькому огньови,
Треба го, шість часу варити.
А дотуть мож из пивниці,
Вина націдити...
В.І.Попик
03.02.2019 р.
Нагадаємо, У Мукачеві художники розмальовують стелі аптеки (ВІДЕО)
Читайте також:Ужгородський “Малий Галагов” може потрапити до спадщини ЮНЕСКО
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0