Унікальна та смачна: на Закарпатті у розпалі сезон лохини

28.07.2020 17:49 291 0
Унікальна та смачна: на Закарпатті у розпалі сезон лохини
Не дивлячись на те, що українські агропромисловці обережно ставляться до нових культур, лохина впевнено займає своє місце на ринку. Для Закарпаття ягода не є рідкістю. Адже на Виноградівщині є цілі плантації, де майже щодня вручну збирають до 500 кг лохини. Тут вирощують ягоди роду Дюк та пізнього - Еліот. Рослина досить примхлива, бо любить тепло і вологу. Зараз ціна ягоди на ринку та супермаркетах досить різна, від 100 грн до 350 грн. Проте це не зупиняє українців активно купувати смачну ягоду. Найбільшої популярності лохина набула серед людей, що слідкують за своїм здоров’ям та харчуванням. Кількість неймовірних рецептів боулів та тартів просто вражає. [gallery ids="249503,249504"] Лохина – це ягода, забарвлена в темно-фіолетовий колір зі слизуватим нальотом. Тривалий час ягода була відома як «Європейська лохина», оскільки не вирощувалася в Європі до 1930-х років. Склад вітамінів та корисних кислот ягоди дуже потужний. Навіть залізо в її складі на 100% засвоюється організмом. Додамо, лохина відрізняється від чорниці ніжним смаком та світло-зеленою серединкою, в той час як чорниця червона чи фіолетова. Також, плоди лохини можуть досягти більше 1 см в діаметрі. Будьте в курсі з “ПЕРШИЙ.com.ua”– підписуйтесь на наш канал в Telegram, а також сторінку в Instagram

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!