У Рахові визначать найкращу гуцульську овечу бриндзю
23.08.2018 09:30
112
0
Сир є одним з найпопулярніших продуктів харчування – він присутній на столі і у повсякденному харчуванні, і на свята.
В рамках проекту ЄС щодо підтримки розвитку системи географічних зазначень в Україні та фестивалю-ярмарку "Гуцульська бриндзя" – свята вівчарів та виробників карпатських сирів, відбудеться конкурс на найкращу овечу бриндзю.
Бриндзя є абсолютно автентичним продуктом, оскільки більше ніде не виробляється. А всім відома "бринза", є зовсім відмінним продуктом, схожим хіба що – фонетично, оскільки, це солоний сир, який готується з козячого або коров'ячого молока.
Участь у конкурсі прийматимуть виключно члени Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів, які виготовляють непастеризовану бриндзю з овечого сиру за технологією, яку передавали з покоління в покоління, від батька до сина, протягом сотень років.
До складу журі увійдуть: представник Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів; ватаги, що представляють традицію виготовлення гуцульської бринзі; ресторатори, а також – сертифіковані експерти.
Зразки гуцульської бринзі будуть представлені журі в абсолютно анонімний спосіб, і оцінюватимуться за такими критеріями: презентація, текстура, запах і смак. Продегустують бриндзю, виготовлену з двотижневого будзу минулоріч, і протягом цьогорічного літування.
Переможці конкурсу отримають сертифікати на: портативну настільну вакуумну машину для пакування бриндзі; казани об’ємом 80 літрів з нержавіючої сталі, для виготовлення будзу і вурди; термометри для контролю температури молока, спецодяг і миючі засоби.
Запрошуємо гостей фестивалю відвідати дегустацію бриндзі!
Дата проведення: 2 вересня 2018 року
Місце проведення: ресторан "Європа", адреса: м. Рахів, вул. Миру, буд. 42
Час проведення: о 9:00 год.
Нагадаємо, Як на Міжгірщині фотограф з ведмедем зустрічався: фото
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0