Традиції Різдва на Закарпатті: бобальки
05.01.2019 13:06
1155
0
Як вже писав сайт «Перший.com.ua», керечун – головний святковий хлібець на різдвяному столі. Залишки дріжджового тіста можна використати, щоб приготувати бобальки. А якщо ж ви готуєте бобальки окремо, тоді у теплій воді розчиніть дріжджі, всипте 1/4 частину виділеного для бобальок пшеничного борошна, добре перемішайте і покладіть у тепле місце, щоб тісто підійшло.
Потім додайте решту борошна, розчинені в невеликій кількості води цукор, сіль і олію, вимішайте та залишіть для бродіння на 1,5—2 години.
Готове тісто викладають на дошку, посилану борошном, розробляють у подовгуваті валки, які потім розрізають на кусочки, з яких формують кульки, величиною з волоський горіх. Тоді ці кульки укладають на змащений олією лист і залишають, щоб підійшли, зволожують підсолодженою водою і випікають до готовності, аби поверхня дістала світло-коричневий колір.
Охолоджені бобальки перекладають у друшляк, скроплюють солоною кип’яченою водою, щоб вони стали м’якими, після чого їх поливають гарячою олією і змішують із тушкованою на олії квашеною капустою або з меленими і приправленими цукром зернятками волоських горіхів чи маком.
Нагадаємо, Керечун – головний на різдвяному столі закарпатців
Читайте також: Мукачівці активно готуються до важливого свята (ВІДЕО)
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0