Торгоньо: угорський гарнір, який так полюбляють закарпатці
22.01.2019 22:19
1615
0
Поліетнічність Закарпаття відобразилася на культурі, в тому числі – гастрономічних традиціях та уподобаннях.
Однією зі страв угорської кухні, яку запозичили та полюбили закарпатці, – є торгоньо
Поживний, смачний, а головне – простий у приготуванні гарнір є у меню чи кожної закарпатської господині.
В Угорщині торгоньо виготовляють у промислових масштабах як один з видів макаронних виробів, але найсмачніший гарнір – з тіста домашнього приготування
Отже, готуємо торгоньо.
Головний принцип - у пропорції яєць та муки. На 1 яйце потрібно 100 грам муки. Відповідно, з 3 яєць та 300 грамів муки замішуємо круте тісто, загортаємо у харчову плівку та відправляємо «відпочити» у холодильник на 2 години.
Трохи підмерзле тісто натираємо на крупній терці. Після чого підсушуємо у нагрітій до 170 градусів духовці протягом 1.5 години до золотавого відтінку виробу.
Сухі торгоньо добре зберігаються.
Готуємо торгоньо у підсоленій воді, як і будь які макаронні вироби.
Зазначимо, що торгоньо – універсальний гарнір та чудово пасуватиме як з м’ясними стравами, так і з різними підливками, овочевими рагу, угорським лечо та з домашнім творогом, чи сметаною.
Смачного!
Нагадаємо, Великдень 2019: коли відзначаємо, скільки відпочиваємо?
Читайте також: Банош – страва з частинкою гуцульської душі
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0