Торгоньо: угорський гарнір, який так полюбляють закарпатці

22.01.2019 22:19 1615 0
Торгоньо: угорський гарнір, який так полюбляють закарпатці
Поліетнічність Закарпаття відобразилася на культурі, в тому числі – гастрономічних традиціях та уподобаннях. Однією зі страв угорської кухні, яку запозичили та полюбили закарпатці, – є торгоньо Поживний, смачний, а головне – простий у приготуванні гарнір є у меню чи кожної закарпатської господині. В Угорщині торгоньо виготовляють у промислових масштабах як один з видів макаронних виробів, але найсмачніший гарнір – з тіста домашнього приготування Отже, готуємо торгоньо. Головний принцип - у пропорції яєць та муки. На 1 яйце потрібно 100 грам муки. Відповідно, з 3 яєць та 300 грамів муки замішуємо круте тісто, загортаємо у харчову плівку та відправляємо «відпочити» у холодильник на 2 години. Трохи підмерзле тісто натираємо на крупній терці. Після чого підсушуємо у нагрітій до 170 градусів духовці протягом 1.5 години до золотавого відтінку виробу. Сухі торгоньо добре зберігаються. Готуємо торгоньо у підсоленій воді, як і будь які макаронні вироби. Зазначимо, що торгоньо – універсальний гарнір та чудово пасуватиме як з м’ясними стравами, так і з  різними підливками, овочевими рагу, угорським лечо та з домашнім творогом, чи сметаною. Смачного! Нагадаємо, Великдень 2019: коли відзначаємо, скільки відпочиваємо? Читайте також: Банош – страва з частинкою гуцульської душі

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!