Справжня італійська піца доступна кожному. Як відчути справжній смак неаполітанського шедевра?

29.03.2025 13:57 344 0
Справжня італійська піца доступна кожному. Як відчути справжній смак неаполітанського шедевра?

Ви, мабуть, пробували колись піцу – цей неперевершений смак гарячого тіста, ніжного сиру та пахучої м'ясної закуски. Зараз, для того, щоб приготувати справжню італійську піцу, потрібно розуміти багато тонкощів, і ми спробуємо в цій статті розібратися, як саме готується цей шедевр. Чому саме піца стала головним продуктом з тіста для всього світу і змогла перевершити будь-які пельмені, манти та різні тістові продукти? Піца в Івано-Франківську пропонує посмакувати справжньою італійською піцою в улюбленому місті.

Історія італійської піци

Часто історики заглиблюються в дуже давню історію піци, згадуючи єгипетські коржики, вавилонські запіканки. Навіть слово "піца" вперше можна побачити в історичних документах, яким уже понад 1000 років. Але саме те, що ми розуміємо під цією стравою зараз, виникло тільки у XVIII столітті. Це відбулося в одному з найбільш розвинутих міст Італії на той час, а саме в Неаполі.

На початках ця страва вважалася їжею для бідних. Погодьтеся, це дуже зручно: випік коржик з доступних інгредієнтів на той час, як-от борошно, вода, а додали зверху будь-які інгредієнти, які вам були доступні, і це було будь-що, головне, аби шлунок став повним.

Піца, більш відома нам зараз, розпочала свою історію з винайдення піци "Маргарита", що сталося в кінці XIX століття. Її відрізняє саме те, що був чіткий рецепт, чіткі три інгредієнти: моцарела, базилік, томатний соус, які разом створили візуальний вигляд прапора Італії. До цього моменту кожна піца мала свій рецепт, в кожній сім'ї любили свою піцу. Можливо, саме оце поєднання чітких пропорцій інгредієнтів для створення кулінарного шедевра, а також повсякчасна зручність і доступність для кожної сім'ї зробила цю страву феноменально поширеною по всьому світі.

Справжня піца та рецепт

Які саме інгредієнти мають бути в справжній італійській піці? Обов'язково сухі дріжджі, дрібка солі, дрібка цукру, рослинна олія і 400 г борошна, а також тепла вода. Це все, що потрібно для ідеального тіста. Коли говорять про соус, обов'язково мають бути помідори, що є основою цього вишуканого італійського смаку. Приблизно чверть кілограма буде достатньо. Бажано трошки часничку, жменьку базиліку, ну і, звичайно, сіль та цукор до смаку.

Одним з найважливіших інгредієнтів для будь-якої піци є сир. Звичайно, можете використати будь-який шматок жовтого виробу з місцевого ринку, але для розуміння справжнього італійського смаку потрібен пармезан або моцарела.

Якщо ви хочете, щоб смак піци ще більше був схожий на італійський, було б добре додати класичні інгредієнти, які люблять вживати майже в кожній неаполітанській сім'ї: оливки, гриби, салямі. Це такі прості продукти.

Щоб ваша піца точно відповіла суворим італійським стандартам, її варто замовити в Пронто. Це місце, де роблять піцу з душею.

Читайте також:

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!