Сьогодні в Ужгороді готуватимуть холасле
23.02.2019 09:09
419
0
Вже сьогодні, в Ужгороді відбудеться перший, публічний, кулінарний батл, змагання кухарів у приготуванні страв закарпатської кухні. Основна мета заходу - популяризація кухні Закарпаття. Шість комнад, візьмуть участь у приготуванні угорської ухи- холасле.
Халасле (halászlé) – традиційний угорський рибний суп (уха), назва якого походить від угорсього «hal» – риба (або «halász» – рибалка ) і угорського «lé» – бульйон. Рибний суп холасле – це істинно угорська страва, яка, як і бограч-гуляш, має велику кількість місцевих варіантів приготування. Угорський рибний холасле можна також вважати закарпатською стравою, адже область налічує багато угорських міст і сіл, традиції куховарства яких вже давно асимілювалися з кулінарними уподобаннями закарпатців.
Тож, усі, хто хоче подивитися на дійство кулінарів - приходьте до музею архітектури та побуту. Початок об 11.00.
Марія Кочмарь
Нагадаємо, Ужгород став дванадцятим з 37 міст за індексом прозорості бюджету (ВІДЕО)
Читайте також:Гриневич: Лише покаранням проблему булінгу не вирішити
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0