Що корисніше: вершкове масло, маргарин або спред
22.02.2019 22:57
912
0
Масло
Це натуральний продукт. Щоб отримати масло, вершки збивають в олійних машинах: через велику швидкість обертання вони виділяють концентрований молочний жир.
За ДСТУ, вершкове масло повинно містити не менше 72,5% жирів. Більшість з них – насичені, тому багато хто вважає цей продукт шкідливим: передбачається, що такі жири підвищують рівень «поганого» холестерину. А він закупорює судини і може викликати інфаркт або атеросклероз.
Це не правда: зовсім недавно міжнародна група кардіологів проаналізувала дані 1,3 мільйона чоловік і не знайшла ніякого зв’язку між холестерином і серцево-судинними захворюваннями. Жири можуть закупорити судини не тому, що ви поїли масла, а тому що у вас погана спадковість або нездоровий спосіб життя. А холестерин з вершків, навпаки, зміцнює імунітет і захищає від інфекцій.
Вершкове масло можна використовувати для смаження, хоч це й не дуже зручно: при температурі вище 150 °C воно починає горіти.
Маргарин
Слово “маргарин” вже практично стало синонімом слова “отрута”, і це неспроста.
До 2018 року по закону цей продукт міг містити до 20% промислових трансжирних кислот – ці речовини викликають рак.
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0