Салати з баклажанів на зиму : прості рецепти приготування
Консервований салат з баклажанів і базиліка.
Якщо ви не дуже любите аромат базиліку, то його в рецепти можна замінити петрушкою, кінзою або ж чебрецем.Інгредієнти: - баклажани (середні або маленькі) – 2 кг; - цибуля ріпчаста – 7-8 шт.; - часник – 5-6 зубчиків на банку; - базилік зелений свіжий – 1 пучок (тільки листя); - чорний перець горошком – 15-20 шт.; - сіль – 2 ст. ложки для маринаду (також сіль для посипання баклажанів); - цукор – 6 ст. ложок; - оцет (9%) – 1,5 склянки; - вода – 2 склянки; - олія для смаження.
Консервований багатошаровий салат з баклажанами
Інгредієнти для салату: - баклажани (середні або маленькі) – 4 шт.; - кабачки (маленькі) – 4 шт.; - цибуля ріпчаста – 4 шт.; - помідори (великі) – 4 шт.; - перець болгарський (великий) – 4 шт.; - часник – 10-12 зубчиків; - сіль за смаком; - олія для смаження овочів. Інгредієнти для маринаду: - оцет (9%) – 1 стакан; - вода – 0,5 літра; - чорний перець горошком – 10 шт.; - сіль – 1 ст. ложка; - цукор – 4 ст. ложки.
Приготування багатошарового салату з баклажанами: 1. Баклажани, кабачки і помідори наріжте кружальцями завтовшки близько 1 см, цибулю – великими кільцями, перець очистіть від насіння і розріжте на смужки. Кожен вид овочів окремо (на різних сковорідках) швидко обсмажте на сильному вогні. Перець, кабачки і баклажани трохи посоліть. 2. В стерилізовані банки викладайте овочі шарами, на кожен шар видавлюйте через прес трохи часнику. В каструлі з'єднайте воду, оцет, чорний перець горошком, сіль і цукор, доведіть до кипіння, проваріть 2-3 хвилини і залийте маринадом салат. Закрутіть або закрийте кришками, переверніть, дайте охолонути і зберігайте в прохолодному місці.Консервований салат з баклажанів в цибулево-томатному соусі
Інгредієнти: - баклажани (середі або маленькі) – 2 кг; - цибуля ріпчаста – 500 г; - помідори – 1 кг; - борошно для панірування; - сіль, чорний мелений перець – за смаком; - олія для смаження.
Рецепт приготування салату з баклажанів в цибулево-томатному соусі: 1. Баклажани наріжте кружальцями завтовшки близько 0,5 см, пересипте сіллю і залиште на 30 хвилин. Потім відіжміть від соку, промийте під проточною водою, дайте стекти рідині, присипте чорним меленим перцем, запаніруйте в борошні й обсмажте на олії до золотистого кольору. 2. Цибулю наріжте півкільцями і тушкуйте на олії 5-7 хвилин. За цей час обдайте окропом помідори, зніміть з них шкірку і поріжте дуже маленькими шматочками. Додайте їх до цибулі, приправити сіллю і готуйте до того моменту, поки овочі не перетворяться практично в однорідну масу. 3. У підготовлені стерилізовані банки викладіть шарами баклажани і соус, накрийте кришками, простерилизуйте протягом 20 хвилин і закайте. Зберігайте в темному і прохолодному місці. Нагадаємо, У Мукачево увірвалась еко-їжа (ВІДЕО)
Коментарі - 0