Рецепт дня: як приготувати закарпатське гаспаччо

08.06.2019 12:43 176 0
Рецепт дня: як приготувати закарпатське гаспаччо
У раціоні кожної людини повинні бути перші страви, - кажуть дієтологи. Так завжди казали і наші бабусі та матері, запрошуючи до столу, де в 30-ти градусну спеку парувала запашна юшка… Чудовою альтернативою не виключати з літнього раціону перші страви – є юшки, які смакують в охолодженому вигляді. Видання «Перший.com.ua» підготувало для вас, наших читачів, оригінальний рецепт, властивий для Закарпаття

Рaradicsom leves або холодний томатний суп

Готують закарпатське гаспаччо у літню пору, зазвичай, використовуючи власні томати й домашню сметану. Для приготування  4-х порцій знадобиться:
  • 1 цибулина середнього розміру
  • 1 морква середнього розміру
  • 0,5 літра води або курячого бульйону
  • 1 літр консервованих томатів у власному соку
  • 1 червоний болгарський перець,
  • 100 грам рису, можна замінити торгоньо
  • цукор. сіль до смаку.
  • чорний та червоний мелений перець
  • зелень ( листя петрушки та кропу)
Цибулину та моркву дрібно нарізаємо, пасеруємо в соняшниковій олії Перець запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовій шафі близько 10-15 хвилин, після чого загортаємо в поліетиленовий пакет, щоб зняти шкірочку. Підготовлену м’якоть додаємо до цибулі з морквою. Присмачуємо спеціями – солимо, додаємо чорний та червоний перець (паприку). Додаємо 1 ст. ложку муки. обсмажуємо до золотавого відтінку муки, доливаємо воду або бульйон, прогріваємо та додаємо томати, попередньо протерті. Доводимо до кипіння на повільному вогні, додаємо промитий рис, готуємо ще хвини 15 до м’якості рису. Приправляємо цукром, щоб нейтралізувати кислоту томатів. Смак повинен бути кисло-солодким. Насамкінець до супу відправляємо дрібно нарізану зелень. Страва подається охолодженою, зі сметаною та домашніми сухариками (підсушеним білим або чорним хлібом) Смачного! Нагадаємо,  На Міжгірщині перекрили доступне джерело мінеральної води (ВІДЕО) Читайте також: Мабуть, у подарунок: закарпатець викрав з магазину жіночу сумочку

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!