Питний мед чомусь не користується попитом на Закарпатті

10.04.2018 09:23 670 0
Питний мед чомусь не користується попитом на Закарпатті
Напій, відомий нам із казок виготовляють до сьогодні. Це – слабоалкогольний напій, отриманий шляхом бродіння. Питний мед схожий на вино, але на Закарпатті, у краї виноробства він не користується популярністю. А от у Києві його продають навіть при церквах. Роблять мед на травах, на вишні, на березовому сокові. І хоч бджільництво в Карпатах давнє ремесло – в нас більш популярна медовуха, напій  від якого п’яніють більше. Можливо, аби привернути увагу туристів, його доцільно виробляти і в нас? Тим більше,що назва цієї диво-рідини овіяна стількома легендами. Так, наприклад, стародавні греки вважали, що питний мед – це подарунок древніх богів, які послали бджіл на землю для того, що люди змогли самі себе зцілювати. В одній з єгипетських гробниць було знайдено напис про те, що бджоли – це божі сльози, які впали на Землю після того, як Бог побачив, що люди хворіють. Питний мед допомагає при простудних захворюваннях і знімає жар,прояснює пам’ять (рекомендується як профілактичний засіб хвороб геронтологи), покращує властивості імунної системи, нормалізує сон і благотворно впливає на шлунок. Він володіє дійсно чарівними властивостями і обходиться дешевше, ніж звичайне вино. За матеріалами: http://zakarpatpost.net

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!