Постити смачно: закарпатські рецепти пісних страв
10.03.2019 21:34
1672
0
Великий піст триває з 11 березня до 27 квітня, тобто сорок днів. Закарпатці готуються до посту не тільки душею, але й тілом, а ми вже готові поділитися ідеями смачних пісних страв з картоплі нашвидкоруч.
Смажена картопля - страва номер один на столі кожного закарпатця. Якщо ж до такої страви додати лечо або ж чаламаду (угорський салат), тоді ваш раціон буде більш урізноманітнений.
Картопляні зрази. Готують з різними начинками. Така страва завжди доповнить пісний стіл.
Салат "Єврейський". Відварена картопля з цибулею та олією - страва, яку готують на Святий вечір вдало урізноманітнить раціон під час Великого Посту.
Традиційні баньки смакують з маринованими огірками або помідорами. А ще, з картоплі можна зробити пісні картопляні оладки, пиріжки, вареники ітд. Її можна запеки з розмарином та часником, або ж підсмажити на вогні. Адже картопля, універсальний продукт, який смакує майже усім.
Варто наголосити, що піст передбачає не лише обмеження в їжі, але й духовне очищення, інакше він перетвориться на дієту. Справжній піст пов’язаний з молитвою, покаянням, прощенням образ, викоріненням злих думок, утриманням від спокус. Тому постіть не тільки тілом, але й душею.
Нагадаємо, “Як потрібно “жити” під час Великого Посту”: закарпатцям від священника Олександра Монича
Читайте також: Сонячна Масляна: у Росвигівському кафедральному соборі Мукачева усі просили прощення (ФОТО)
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0