Помідорова зупа до вашої скарбнички рецептів
01.09.2020 14:51
3079
0

У кожного народу світу склалися свої національні традиції, які свято бережуться і передаються із покоління в покоління. Це своєрідне світовідчуття і світосприймання, яке виникає в залежності від того, де люди живуть. Вони формуються в залежності від менталітету, географічного розташування країни, кліматичних умов.
Кожен народ має свою культуру, звичаї, традиційні пісні, танці, національний одяг, і звичайно, ж кухню. Українці надзвичайні у своїй майстерності смачно готувати, пригощати гостей. Українську кухню знають і люблять в усьому світі. Традиційними українськими стравами вважаються вареники, заправлені шкварками, сало, борщ із пампушками і часником; квас, капусняк, домашня ковбаса, тушкована капуста. Продовжувати цей список можна нескінченно, адже українська кухня завжди формувалася під впливом кухонь інших народів. До прикладу візьмемо надзвичайну популярність наразі американського хот-дога, англійських картопляних чіпсів, білоруських дерунів, італійської піци та томатних супів. У Великій Британії томатний суп називають «Heinz», в Іспанії – «Гаспачо», в Польщі і Україні − помідорова зупа.Улюблена всіма українська страва
Смачний і оригінальний томатний суп готують у всіх регіонах України. Він має різноманітний склад продуктів, але основним інгредієнтом завжди виступають червоні помідори. Влітку – це свіжі томати, взимку використовується консервований овоч, або ж томатна паста. Непогано він смакує із додаванням сметани. На Західній Україні помідорову зупу найчастіше варять із рисом чи додають щипане тісто. У Центральній частині нашої країни в основний склад інгредієнтів додають м'ясо курки чи бекон, макарони. Галичани полюбляють додавати у томатний суп молодий буряк. Літніми спекотними днями холодна помідорова зупа, приправлена різноманітними травами і сметаною, добре втамовує спрагу, а холодною зимою гарячий томатний суп з беконом та грінкою із тертим сиром додає сил. Цю якість страви давно підмітив український народ, крім того помідори містять лікорін, потужний антиоксидант, що дуже корисний для організму. Часто представниці прекрасної статі, які бояться набрати лишніх кілограмів, оминають цю оригінальну страву через те, що до її складу входять макарони та картопля. А дарма! Можна приготувати пісну помідорову зупу, яка має лише 36ккал. Тому без сумнівів можна внести цю страву у свою скарбничку дієтичних рецептів, а ще додати ліниві вареники(у приготуванні використовується дієтичне вівсяне борошно, фрукти і мед; дивіться рецепт тут: https://www.tablycjakalorijnosti.com.ua/retsepty/linyvi-varenyky).Значення українських супів
Лікарі і дієтологи рекомендують їсти перше блюдо кожного дня. Суп полюблять готувати у всьому світі, навіть відзначається Міжнародний день супу – 5 квітня. Супи ситні і легкі, швидко засвоюються організмом, під час варіння корисні речовини краще зберігаються, ніж під час смаження, тому це оптимальний варіант у дієтичному харчуванні. Крім того, перші страви зазвичай не дуже калорійні у порівнянні, наприклад із повноцінними другими стравами. Їх коштують холодними, гарячими. Бувають вони різної консистенції: є звичайні рідкі і крем-супи, грибна юшка.
- картопля, макарони;
- картопля, рис, гречка та інші зернові;
- картопля, м'ясо всіх видів, копченості;
- гарбуз, горох, сочевиця;
- сир, морепродукти;
- броколі, лосось.
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0