Пологи у швидкій: як на Великоберезнянщині в машині медиків жінка народила здорового хлопчика (ФОТО)

17.09.2023 11:15 14842 0
Пологи у швидкій: як на Великоберезнянщині в машині медиків жінка народила здорового хлопчика (ФОТО)

О 10.17 на лінію 103 надійшов виклик із с. Сухий, що на Великоберезнянщині: «37 років, перейми, треті пологи».

«За мої 10 років роботи в екстреній медицині доводилось приймати пологи і на дому, і в автомобілі, - розповідає фельдшер бригади №1301 Руслан МАЛЕШ. Але зазвичай встигаємо довозити породіль до медичного закладу. Почувши адресу виклику, зрозумів – авто туди не доїде, будемо з водієм бігти вгору понад кілометр лісом…»

Коли через бездоріжжя та хащі бригада дісталася до породіллі, то з’ясувалося – жінку негайно потрібно транспортувати до медзакладу. З максимальною обережністю її було доставлено до медичної автівки і бригада помчала до лікарні.

«Дорогою доводились зупиняти «швидку» 5-ть разів – жінка скаржилась що почуває себе недобре. А вже коли проїхали Малий Березний, зрозумів – не встигаємо, доведеться приймати пологи в авто... Народився здоровий хлопчик. Я провів всі необхідні в таких випадках маніпуляції. Дуже допоміг мій напарник – досвідчений водій Микола БОБРИК. І вже коли відійшов послід, ми рушили далі в дорогу», - каже Руслан МАЛЕШ.

Породіллю разом з новонародженим хлопчиком бригада доставила до Перечинської лікарні о 12.20. За дві години бригада № 1301 здолала понад 100 км!

 

 

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!