"Пасуля з капустов" по-закарпатськи
05.02.2019 11:12
18083
0

Через бідність раніше нечасто ласували м’ясом. А квасоля (а разом з нею і сочевиця та боби, яких теж було багато в раціоні закарпатців) була чудовим замінником білків.
Також закарпатці часто постили, адже в році чотири пости, крім того, м’яса не їли в понеділок, середу та п’ятницю.
Пропонуємо Вам одну з варіацій приготування цього Закарпатського блюда.
Приготуємо:
Коли квасоля вариться,спостерігаємо-як тільки починає википати верхній шар і квасоля залишається неприкритою водою,доливаємо до неї холодної води(щоб загартувати-тоді вона не тріскається).
Додаємо квашеної капусти.Її можна додавати промитою водою або ні- в залежності від того.який смак ви хочете отримати.Наші газдині навіть додають трохи розсолу з бочки ,де кваситься капуста.Отже,варимо вже разом з капустою ще 10-15 хвилин.
Коли пасуля з капустою готова,знімаємо горщик з плити,а в окремій сковорідці робимо"запрашку"-наливаємо олії,нарізаємо цибулі і часнику, додаємо тертої моркви і смажимо до золотистого кольору. В цей момент додаємо столову ложку меленого червоного солодкого перцю.
І зразу ж після цього ,слідкуючи,щоб не пригорів перець,додаємо столову ложку пшеничного або кукурудзяного борошна ,добре вимішуємо дерев"яною ложкою ,не допускаючи утворення грудок,підсмажуємо до коричнево-червоного кольору.
- 200 грам сирої квасолі
- 200 грам квашеної капусти
- Рослинна олія
- одна цибулина середньої величини
- дві морквини середньої величини
- столова ложка пшеничного або кукурудзяного борошна
- два зубки часнику
- сіль за смаком



Не знімаючи з вогню,вливаємо в сковорідку декілька ложок варива з горщика з квасолею.
Тепер виливаємо "запрашку"у горщик з квасолею і капустою.Смачна і корисна страва готова!
Подаємо в гарячому або холодному вигляді.
Але можна "схитрувати", та зробити блюдо і трошечки скоріше. Сьогодні продається в банках готова квасоля. Беремо дві баночки готової квасолі, але обов’язково у томаті.
Спочатку ставимо у горщик варити капусту, а коли вона практично готова, це вже індивідуально по смаку, додаємо готову квасолю. Обов’язково разом з томатом яким вона залита у банці.Далі все робимо як у рецепті вище.
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0