"Пасуля з капустов" по-закарпатськи
05.02.2019 11:12
16938
0
Через бідність раніше нечасто ласували м’ясом. А квасоля (а разом з нею і сочевиця та боби, яких теж було багато в раціоні закарпатців) була чудовим замінником білків.
Також закарпатці часто постили, адже в році чотири пости, крім того, м’яса не їли в понеділок, середу та п’ятницю.
Пропонуємо Вам одну з варіацій приготування цього Закарпатського блюда.
Приготуємо:
- 200 грам сирої квасолі
- 200 грам квашеної капусти
- Рослинна олія
- одна цибулина середньої величини
- дві морквини середньої величини
- столова ложка пшеничного або кукурудзяного борошна
- два зубки часнику
- сіль за смаком
Не знімаючи з вогню,вливаємо в сковорідку декілька ложок варива з горщика з квасолею.
Тепер виливаємо "запрашку"у горщик з квасолею і капустою.Смачна і корисна страва готова!
Подаємо в гарячому або холодному вигляді.
Але можна "схитрувати", та зробити блюдо і трошечки скоріше. Сьогодні продається в банках готова квасоля. Беремо дві баночки готової квасолі, але обов’язково у томаті.
Спочатку ставимо у горщик варити капусту, а коли вона практично готова, це вже індивідуально по смаку, додаємо готову квасолю. Обов’язково разом з томатом яким вона залита у банці.Далі все робимо як у рецепті вище.
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0