Будьте в курсі з “ПЕРШИЙ.com.ua” – підписуйтесь на наш канал в Telegram, а також сторінку в Instagram
"Отруйне" весілля на Закарпатті: медики назвали причину госпіталізації гостей
18.08.2019 09:36
268
0
У 24 пацієнтів, що перебувають на лікуванні у Берегівській районній лікарні, виявлено сальмонельоз.
Нагадаємо, кількість людей що потрапили до лікарні на Берегівщині після весілля -зросла. Понад два десятки гостей весілля у Свободі, на Берегівщині, були госпіталізовані до лікарні з ознаками отруєння.
До медзакладу пацієнти почали звертатися протягом 14 та 15 серпня. Всі вони напередодні були на весіллі, яке проходило в одному з ресторанів у селі Свобода.
Загалом по медичну допомогу звернулось 35 пацієнтів, із них дев’ятеро — діти. Один із пацієнтів відмовився від госпіталізації, а решта — проходять стаціонарне лікування, повідомили у Закарпатському ОЦЗ.
Сальмонельоз — гостре інфекційне захворювання, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи.
Збудник сальмонельозу — бактерія Salmonella. Інфікування відбувається через продукти харчування, першочергова роль належить м’ясо-молочним та рибним продуктам.
Симптоми сальмонельозу
Симптоми сальмонельозу можуть бути різними, але зазвичай у перші години хвороби спостерігається легке нездужання, яке супроводжується здуттям живота. Потім різко наростає температура, з’являється запаморочення, біль у скронях, ломота. Ознаки інтоксикації сягають максимуму на другу добу. В цей же час з’являються ознаки гастроентериту: болі в животі, блювота, у якій наявні залишки їжі. Далі блювотні маси стають зеленими та водянистими. Пізніше приєднується діарея. Швидко наростає зневоднення організму.
Профілактика сальмонельозу:
- обов’язково ретельно мийте руки з милом перед приготуванням їжі та перед її вживанням
- використовувати безпечну воду, не пити воду з неперевірених джерел;
- вживати бутильовану воду, у разі неможливості придбання бутильованої води використовувати охолоджену кип’ячену воду;
- використовувати харчові продукти, оброблені з метою підвищення їх безпеки, наприклад, пастеризоване молоко;
- мити та обдавати окропом фрукти і овочі, особливо у разі споживання їх у сирому вигляді.
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0