На Закарпатті сезон полуниць: у мережі розповіли, як зробити варення без варки ягід

05.06.2018 12:40 166 0
На Закарпатті сезон полуниць: у мережі розповіли, як зробити варення без варки ягід
Сезон полуниць на Закарпатті у розпалі, тож саме час спробувати щось новеньке у варіаціях консервації улюбленої багатьма ягоди.
Сенс цього способу приготування полягає в тому, що ягоди ми не варимо взагалі.
Для того, щоб зробити варення без варіння ягід вам знадобиться:
1. Полуниці - 2 кг
2. Цукру - 1 кг
3. Води - 0,5 склянки
Для полуничного варення беремо полуницю невелику, але стиглу. Видаляємо плодоніжки, миємо ягоди під проточною водою та відкидаємо на сито, щоб позбутись зайвої води.
Потім складаємо полуницю в миску.
В іншій мисці варимо сироп:
В 1 кг цукру додаємо 0,5 склянки води (можна додати трохи більше рідини) і ставимо варитися на помірному вогні.
Варимо сироп 5-7 хвилин, щоб він став густий, але не білий.
Перевірити готовність сиропу просто. Потрібно взяти ложкою трохи сиропу і злегка на нього подути, якщо сироп став в'язкий і майже застиг, то він готовий.
Далі киплячим гарячим сиропом заливаємо підготовану полуницю, накриваємо її кришкою і даємо охолонути. Ягоди віддадуть свій сік і сироп стане рідким.
Після, полуницю ми проціджуємо на сито, а зціджений сік з сиропом доводимо до кипіння і варимо 5-7 хвилин. (Якщо вам довподоби більш густий сироп, то можете додати більше цукру та добре прокип'ятити).
Полуницю знову кладемо в миску і заливаємо прокип’яченим гарячим сиропом.
Знову даємо полуниці повністю охолонути.
І ще раз повторюємо цю процедуру.
Після третьої такої процедури, полуничні ягоди розкладаємо в простерилізовані банки і заливаємо киплячим сиропом, закриваємо кришками і загортаємо банки з варенням в ковдру, допоки вони повністю не охолонуть.
Смачного!

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!