На Закарпатті – березовий "плач" (ФОТО)
17.03.2019 20:53
975
0
Навесні, після повсюдного танення снігу, береза починає інтенсивно вбирати в себе воду, яка через кореневу систему збагачується численними корисними речовинами. У березні-квітні починається знаменитий березовий "плач", який триває два-три тижні. Саме в цей період найбільш яскраво розкриваються корисні властивості березового соку. Необхідно зібрати березовий сік до появи першого листя, тому що потім він втрачає велику частину речовин і сполук, корисних людині.
Дарами природи активно користуються і закарпатці, які теж приступили до збору березового соку.
Хустянка Андріяна Келемен пише:
Сезон заготівлі березового соку у самому розпалі!!!! Консервування соку, виготовлення квасу та сомогонки( для справжніх чоловіків 😉, але не зловживати)....
Березовий сік - унікальне біологічне з'єднання, що містить безліч вітамінів, органічні кислоти, мінеральні речовини, глюкозу, фруктозу, дубильні речовини. Ще нашим предкам були відомі корисні властивості березового соку. Здавна лікування численних захворювань соком берези застосовували, завдяки його властивостям підсилювати обмінні процеси, очищати кров, видаляти шкідливі речовини при інфекційних захворюваннях. Березовий сік виключно допомагає при ревматизмі, туберкульозі, бронхіті, для розщеплення каменів у сечовому міхурі і нирках, захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Особливо корисний цей чудовий сік при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки. У березового соку виявлено сечогінну, глистогінну, протипухлинну дію. Один стакан свіжого березового соку значно підвищує опірність організму до алергічних захворювань, надає потужний профілактичний ефект при простудних хворобах.
Нагадаємо, Санвузол в Іршавській районній лікарні – «вражає»
Читайте також:Ужгородці продовжують прибирати місто від сміття (ФОТО)
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0