На Мукачівщині вже достигають черешні (ФОТО)
05.05.2019 14:14
279
0
Ранні черешні достигають на Мукачівщині у селі Завидово.
Тож цьогоріч закарпатці зможуть поласувати свіжими ягодами вже на початку травня.
Слід зазначити, що черешні, як правило достигають, в залежності від сорту, в проміжку від кінця травня до кінця червня.
Плоди черешні складаються з 82% води, 16% вуглеводів, 1% білка і практично не мають жиру (0,2 м на 100 м).
У черешні містяться органічні кислоти, цукру (фруктоза, глюкоза), вітаміни C, A, B1, B2, E, PP, мікроелементи (залізо, йод), макроелементи (калій, кальцій, магній та інші), пектинові речовини, а також велика кількість антоціанів - речовин з групи флавоноїдів.
Плоди черешні високо цінуються за приємний солодкий смак. Плоди вживають в свіжому вигляді; вони придатні також для різних видів переробки: отримання соків, компотів, плодового вина, приготування варення і джему.
Нагадуємо, Три райони Закарпаття накрило потужним градом (ФОТО)
Читайте також: Пограбування тижня: злодій виніс з помешкання українця понад мільйон доларів
Будьте в курсі з “ПЕРШИЙ.com.ua” – підписуйтесь на наш канал в Telegram
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0