Календар консервації на літо: що закривати на зиму в серпні
Літо - гарячий період, але не тільки через спеку, а й через активну підготовку до зими. Це консервація овочів та фруктів.
"Літній день зимовий місяць годує", - йдеться у відомому прислівʼї. Вже з літа українці готуються до холодних та безплідних місяців, закриваючи на зиму різні соління та солодощі.
Що закрити на зиму в серпні
Серпень - найщедріший місяць літа. У цьому місяці можна консервувати практично все, чого забажає душа. На зиму закривають не тільки поодинокі овочі, а й різні салати і асорті.
У серпні роблять консервований перець і лечо з перцю. Також закривають гіркий перець на зиму.
Найбільш довгоочікуваний продукт серпня
- кавун. Можна закрити кавун на зиму шматочками або сік.
Разом з кавуном дозріває диня - основа джемів і варення. Диню також консервують шматочками в сиропі.
Огірок дозріває ще в липні, але такі ранні плоди можуть бути гіркими. У серпні вже настає оптимальний період, щоб заготовлювати мариновані огірки і слабосолоні огірки.
Одночасно з огірками неодмінно закривають помідори. Вони зʼявляються ще з липня, але лише в серпні стають придатними для консервування.
Мариновані помідори - улюблена закуска багатьох українців.
До середини серпня дозріває морква. Її можна закрити як самостійну закуску, але частіше використовують для консервації інших овочів. Можна зробити моркву по-корейськи
Любителі бобових закривають квасолю на зиму.
До кінця місяця на деревах дозріває слива, з якої виходить чудове варення.
Ще один корисний серпневий фрукт - груша. Господині готують консервовані груші в сиропі і грушеве варення.
Коментарі - 0