Календар консервації на літо: що закривати на зиму в серпні

21.07.2024 14:37 4124 0
Календар консервації на літо: що закривати на зиму в серпні

Літо - гарячий період, але не тільки через спеку, а й через активну підготовку до зими. Це консервація овочів та фруктів.

"Літній день зимовий місяць годує", - йдеться у відомому прислівʼї. Вже з літа українці готуються до холодних та безплідних місяців, закриваючи на зиму різні соління та солодощі. 

Що закрити на зиму в серпні

Серпень - найщедріший місяць літа. У цьому місяці можна консервувати практично все, чого забажає душа. На зиму закривають не тільки поодинокі овочі, а й різні салати і асорті.

У серпні роблять консервований перець і лечо з перцю. Також закривають гіркий перець на зиму.

Найбільш довгоочікуваний продукт серпня

- кавун. Можна закрити кавун на зиму шматочками або сік.

Разом з кавуном дозріває диня - основа джемів і варення. Диню також консервують шматочками в сиропі.

Огірок дозріває ще в липні, але такі ранні плоди можуть бути гіркими. У серпні вже настає оптимальний період, щоб заготовлювати мариновані огірки і слабосолоні огірки.

Одночасно з огірками неодмінно закривають помідори. Вони зʼявляються ще з липня, але лише в серпні стають придатними для консервування.

Мариновані помідори - улюблена закуска багатьох українців.

До середини серпня дозріває морква. Її можна закрити як самостійну закуску, але частіше використовують для консервації інших овочів. Можна зробити моркву по-корейськи

Любителі бобових закривають квасолю на зиму.

До кінця місяця на деревах дозріває слива, з якої виходить чудове варення.

Ще один корисний серпневий фрукт - груша. Господині готують консервовані груші в сиропі і грушеве варення.

Читайте також:

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!