Кафе, ресторани і не тільки перевірятимуть на наявність окремих місць для куріння (Постанова)
11.03.2019 19:02
429
0
Відповідну Постанову № 183 Уряд ухвалив 06 березня 2019 року.
Так, для кожного з критеріїв ризику встановлені показники і кількість балів по кожному показнику. Суб'єктів господарювання будуть відносити до високого, середнього або незначного ступеня ризику за сумою балів, нарахованих за всіма критеріями.
Документом також визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Як зазначається, метою постанови є запровадження ризик-орієнтовного підходу до проведення перевірок, що дозволить вдосконалити систему відносин, які виникають при визначенні періодичності здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням суб’єктами господарювання законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення. А це, у свою чергу, сприятиме підвищенню об’єктивності, прозорості та неупередженості при плануванні та здійсненні заходів держаного нагляду (контролю).Зокрема, нові критерії ризику впроваджуються і в сфері діяльності, спрямованої на зниження рівня споживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення (до прикладу, перевірки кафе і ресторанів на виконання ними правил щодо організації спеціально відведених місць для куріння).
У сфері тютюнових виробів (перевірки Держпродспоживслужби) вводяться нові критерії ризику: "порушення вимог законодавства протягом останніх трьох років" і "вид діяльності".
До уваги читачів сайту "ПЕРШИЙ.com.ua" публікуємо згадану Постанову з відповідними додатками:
Саша Клімова
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0