Їжа для юних "царів": рецепт смачної каші Петра I
21.10.2018 22:32
313
0
Прийнято вважати, що царські спадкоємці їли виключно червону ікру, осетрів і вишукані тістечка, але насправді раціон юних царів був простим і головне здоровим. Так наприклад, для Петра I готували "перлову" кашу, - розповідає Clutch.
Але, якщо захочете приготувати таке частування собі і своїм дітям, то відміряйте мінімум 16-18 годин — саме стільки потрібно буде возитися з цією кашею.
• Перлова крупа
• Молоко
• Масло вершкове
• Цукор, сіль – за смаком
Візьміть склянку перлової крупи. Ретельно промийте її під проточною водою і залийте холодною.
Зерно буде набухати 8-10 годин, тому краще всього замочити його з вечора на ніч.
Вранці злити воду і ще раз промийте зерно. Потім залийте 1,5 літра молока жирністю не менше 3,5%.
А ось тепер є два варіанти доведення каші до "царського" смаку: перший — водяна баня.
Поставте каструлю з кашею на водяну баню і варити 6-7 годин на слабкому вогні.
Другий шлях — духовка. Виставте температуру не вище 150 градусів і знову чекайте 6 годин дозрівання каші.
Якщо ви робите все правильно, то через годину молоко набуде карамельний смак і колір, а зерна стануть великими і ніжними. Масло, цукор і сіль в кашу додають індивідуально, вже в тарілці.
Кажучи зневажливо "перловка", ми забуваємо про значення слова "перл", від якого походить назва цієї незаслужено забутої каші. "Перл" — перлина, саме так ставилися багато років тому до корисної крупи. А все тому, що знали, як її правильно готувати.
За легендою, ніжна перлова каша була улюбленою у імператора Петра I. Зрозуміло, що готував він її не сам, але кухарі примудрялися із звичайної перловки створити істинно царську страву.
До речі, цей рецепт здатний догодити навіть примхливій дитині.
Спосіб приготування:
На слабкому вогні доведіть кашу з молоком до кипіння і варіть 5-7 хвилин.
Якщо користуєтесь мультиваркою, то виставляйте режим "тушкування" на 4-5 годин.
Відповідно до солодкої каші можна додати будь-які фрукти, а до солоної шматочок смачного м'яса і овочі.
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0