Фанки – улюблені ласощі закарпатських дітлахів
26.01.2019 22:43
14970
0

Особливо чекала на них малеча довгими зимовими вечорами, а надзвичайно смачними вони виходили у бабусь.
Маленькі рум’яні булочки, що смачно пахнуть цукром пудрою, з’їдаються вмить, не встигнувши охолонути.
Відтак, приготуємо фанки.
Інгредієнти:
Глибоку каструлю з товстим дном нагрівали з олією, у кількості, щоб накрила випічку. Випікають фанки по кілька штук, обережно викладаючи до каструлі або пательні. Вогонь при цьому зменшуємо до мінімуму. Ретельно слідкуємо, щоб ніжні фанки не пригоріли.
Тісто добре піднімається, всередні фанки пористі, майже пусті, то ж можна начити їх варенням або конфітюром, який люблять у вашій родині. Зверху теплі фанки обов’язково присипати цукром-пудрою.
Зауважимо, фанки – десерт з Угорщини, який має свою історію та важливе значення, адже є символом зимого циклу фестивалів Фаршанг. Фолькльорна складова фестивальних дійств – проводи зими та зустріч весни.
Нагадаємо, Фаршанг: як у сусідів Закарпаття зиму проводжають?
Читайте також: Закарпатські відьми: історія босоркані з Сентміклоша, Чинадієво

- Борошно вищого сорту - 350 гр
- Тепле молоко 150 мл
- Яйце 2 шт
- Сухі дріжджі 13 гр
- Цукор 25 гр
- Сіль - щіпка
- Вершкове масло 25 гр
- Рослинна олія для фритюру
- Цукрова пудра
- Конфітюр або повидло за смаком


Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0