Електропіч: функції та рекомендації щодо вибору

30.11.2022 09:58 1105 0
Електропіч: функції та рекомендації щодо вибору

Електропіч — чудова заміна великій духовці. Цей багатофункціональний пристрій має стильний дизайн та не займає багато місця на кухні. У ньому можна смажити м'ясо, рибу, готувати кекси, пироги, торти та хліб.

Перш ніж купити електропіч, необхідно ознайомитись з її основними характеристиками. Вартість приладу залежить від потужності, способу керування, кількості програм та матеріалу внутрішньої камери.

Функції та обладнання

До стандартних режимів електропечі належать:

  • запікання;
  • випічка;
  • делікатне смаження.

Більш дорогі моделі мають багато додаткових функцій:

  • Підтримка температури для зберігання їжі в теплому вигляді.
  • Розморожування заморожених продуктів.
  • Збереження програми для фіксації часу та температурного режиму різних страв.
  • Таймер для самостійного відключення без присутності господарів.
  • Верхня знімна кришка для використання приладу як мангала.
  • Конвекція для рівномірного розподілу тепла.
  • Детектор для розпізнавання металевого посуду та блокування включення.

Більшість сучасних електропечей мають функцію гриля. Великий гриль призначений для виготовлення тонких продуктів, сосисок. Малий гриль використовується для тостів, бутербродів. Турбогриль забезпечує гарне просмаження м'яса.

За типом управління електропечі бувають:

  1. Механічні. Вибір режиму здійснюється поворотними ручками.
  2. Сенсорні. Для встановлення програми достатньо торкнутися пальцем дисплея.
  3. Електронні. Комбіновані моделі, де сенсорна панель доповнена кнопками або ручками.

Деякі агрегати оснащені захистом від перепадів напруги. У разі перевантаження вони автоматично вимикаються, запобігаючи поломці.

Рекомендації щодо вибору електропечі

Під час покупки агрегату враховуйте кількість людей, для яких потрібно готувати їжу. Для великої сім'ї знадобиться модель максимального обсягу, наприклад, на 45 л. Сім'ї з 2–3 осіб доцільно вибрати електропіч об'ємом 10–20 л. Вона має невеликі габарити та не займе багато місця. Любителям запеченої індички чи качки краще придивитися до моделі об'ємом не менш ніж 20 л.

Також до основних критеріїв вибору електропечі належить матеріал внутрішньої камери. Емаль легкого очищення відрізняється простотою догляду, але коротким терміном служби — не більше 5 років. Каталітична емаль має підвищену міцність, надійність і термін експлуатації понад 5 років. Найбільш довговічним вважається біокерамічне покриття. Ресурс — понад 10 років.

Щоб швидко готувати та водночас заощаджувати електроенергію, потрібно звернути увагу на потужність приладів. Оптимальний показник — 1300–1500 Вт. Така техніка забезпечує рівномірне пропікання, нагрівання зверху та знизу. Моделі з мінімальною потужністю оснащені одним нагрівальним елементом, тому готують набагато повільніше.

Читайте також:

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!