Головна » Життя

До свята: ТОП-3 салатів по-закарпатськи

Зазвичай, до Міжнародного жіночого дня готують чоловіки

Спеціально для закарпатських чоловіків, які вже готуються до свята жінок, 8 березня, ми підготувати ТОП -3 салатів по-закарпатськи, які стануть чудовим доповненням до святкового столу й порадують чарівних половинок.

Рецепти салатів по-закарпатськи описав Михайло Мицько – ужгородець, який у своїй книзі «Закарпатські народні страви» впорядкував кулінарію нашого краю.

Відтак, готуємо салати по-закарпатськи.

Салат полонинський

Свіжі помідори й огірки нарізають кружальцями,білокачанну свіжу капусту й очищений солодкий перець шаткують соломкою, а зелену цибулю дрібно нарізають. Капусту солять, дають трохи постояти, сік зливають.

Підготовані овочі, крім помідорів, перемішують, заправляють оцтом, цукром, олією, додають нарізані помідори, посипають чорним молотим перцем, укладають до салатника.

Витрати продуктів на одну порцію:капуста білокачанна 46 гр., помідори 30 гр.,огірки 20 гр., перець солодкий 20 гр., цибуля зелена 12 г., спеції за смаком.

Салат мукачівський

Білокачанну капусту шаткують соломкою, цибуля нарізають півкільцями, з’єднують з капустою, солять, посипають чорним молотим перцем, заправляють олією, оцтом та цукром, добре перемішують та залишають на 15-20 хв.

Додають нарізану соломкою варену, копчену або напівкопчену ковбасу, зелений консервований горошок, заправляють майонезом, перемішують, викладають у салатник гіркою.

Витрати продуктів на одну порцію: капуста білокачанна 100 гр., ковбаса 20 гр., горошок зелений 15 гр., цибуля 5 гр., олія 3 гр., оцет 9% – 3 гр., цукор-пісок – 2 гр.. майонез – 7 г., спеції за смаком.

Рецепт можна трохи осучаснити, замінивши капусту білокачанну – пекінською.

Салат закарпатський

Варені картоплю та моркву й свіжі яблука очищають від шкірки, корінь петрушки очищають, нарізають дрібними кубиками і відварюють.

Картоплю, моркву, солоні огірки, яблука нарізають дрібними кубиками, змішують з петрушкою, зеленим горошком, додають цукор. Столове вино, частину майонезу, солять і все добре перемішують. Подають до столу у салатницях, укладаючи гіркою та поливши рештою майонезу.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 30 гр., морква 20 гр., петрушка – 7 гр., яблука свіжі 15 гр., огірки солоні – 20 гр., вино – 5 гр., цукор – 5 гр., майонез 20 гр.

Смачного!

Нагадаємо, На центральній площі Ужгорода триває ярмарок ручних робіт (ФОТО)

Читайте також: У Мукачеві відкрили щорічну виставку «Крокус-2019» (ФОТО)


загрузка...
Наступна публікація:
Реклама
Реклама
Loading...