Дієтологи назвали 5 звичних продуктів, які можуть бути небезпечними
Велика кількість продуктів, які ми щоденно споживаємо, може створювати велику загрозу для організму. Навіть ті, які, на перший погляд, є безпечними. Неправильне оброблення та приготування можуть зробити корисну та смачну їжу отруйною.
Сьогодні редакція FoodOboz підготувала добірку з 5 продуктів, які точно наявні в раціоні багатьох людей і можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю.
Лісові гриби
Навіть ті гриби, які є їстівними, можуть бути небезпечними через токсини. Особливо це стосується диких лісових грибів. Дослідження дієтологів з Instapot Life показують, що вживання екзотичних грибів спричиняє 100 смертей на рік у всьому світі, а тисячі потрапляють до лікарні. Про це говорить дієтолог Хізер Хенкс.
Тунець
Тунець корисний через вміст великої кількості омега-3, але надмірне споживання цього продукту може спричинити велику шкоду організму. "Тунець містить токсичну ртуть", – пояснює клінічний дієтолог Стефані Гатшет, MS, CNC, власник BioVie Nutrition. "Вживання великої кількості тунця негативно впливає на нирки та нервову систему".
Мед
Мед – продукт, який може містити ботулізм. Це відбувається через те, що він може не проходити ретельну обробку після збирання, адже так втрачаються корисні властивості – говорить дієтолог Ліза Річардс.
Суші
Риба в суші може бути погано обробленою або взагалі сирою. Вживання такого продукту загрожує великою кількістю інфекцій. "Сира риба є потенційним джерелом сальмонели або інших шкідливих бактерій", – говорить дієтолог Стефані Гатшет.
Печена картопля
Бактерії можуть міститися навіть у печеній картоплі.
"Ботулізм – це бактерія, яка є дуже небезпечною під час споживання. Вона може рости у звичайних продуктах харчування, як-от печена картопля", – пояснює дієтолог Ліза Річардс, авторка книги "Candida Diet". Така бактерія є стійкою до нагрівання, тому в процесі приготування вона не гине.
Коментарі - 0