Чим корисний чорний шоколад
Наразі існують дослідження, згідно з якими вживання шоколаду може покращити стан здоров'я людини. Шоколад - це один з улюблених смаколиків багатьох людей. Однак крім смакових переваг, він має багато корисних властивостей
Какао у складі темного шоколаду багате флавоноїдами (антиоксидантами), і чим вищий відсоток какао у вашому шоколаді, тим більше можливої користі для здоров'я.
Згідно з новими дослідженнями, цей десерт є хорошим джерелом клітковини, заліза, магнію, фосфору та цинку. Однак він також може містити жир і цукор, а також кофеїн.
"Якщо ви вживаєте ці більш природні форми какао, це призведе до деякого покращення вашого здоров’я та зниження високого кров’яного тиску", – сказала експерт.
Темний шоколад може вважатись хорошим перекусом, оскільки відноситься до групи продуктів з високим вмістом білка та жиру, які можуть дати вам ситість.
Водночас треба бути уважними, адже у складі шоколаду можуть бути шкідливі жири, а цукор здатен нашкодити діабетикам. На щастя, у чорному шоколаді його менше, ніж у молочному. Тому вибирати темний шоколад із вмістом какао від 70% до 80% для "найбільшої користі для здоров’я".
Чорний шоколад – джерело антиоксидантів, які захищають від захворювання на рак
У дослідженні йдеться про те, що какао-продукти містять велику частку антиоксидантних і протизапальних сполук. Антиоксиданти захищають організм від вільних радикалів, які можуть спровокувати захворювання на рак. Якщо кількість вільних радикалів в організмі перевищує антиоксидантний захист, тоді виникає окислювальний стрес. Цей стан провокує появу онкології та хвороб серця. Антиоксиданти нівелюють можливість пошкодження клітин, запобігаючи появі пухлин і пошкодженню ДНК. Чорний шоколад містить флавоноїдні сполуки – катехіни, антоціани та проантоціанідини, тому він має потужну протизапальну дію.
Чорний шоколад багатий мінералами
Темний шоколад містить велику частку заліза й магнію. Магній – це мінерал, який регулює рівень цукру в крові та унормовує артеріальний тиск. Також налагоджує процеси скорочення м’язів, функціонування центральної нервової системи та синтез ДНК. Тому дуже важливо щодня вживати продукти, багаті магнієм – чорний шоколад, квасолю, овочі тощо.
Залізо – це мінерал, який сприяє виробленню білка, який переносить кисень по організму, – гемоглобіну. Ще залізо важливе для зростання і функціонування клітин та синтезу деяких гормонів.
Чорний шоколад сприяє здоров'ю серцево-судинної системи
Цей смаколик є ефективним способом для підтримки здоров’я серця. Завдяки вмісту антиоксидантів чорний шоколад попереджає атеросклероз, унормовує підвищений рівень ліпідів та артеріального тиску.
Вчені довели, що вживання чорного шоколаду зменшує утворення бляшок у крові. А тому знижує ризики ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту.
Також доведено, що в разі вживання чорного шоколаду знижується рівень «поганого» холестерину у крові. Унормовується рівень цукру, покращується робота судин і кровотоку, що є показником зниження хвороб серця.
Темний шоколад підтримує здоров’я кишківника
Чорний шоколад має в собі живі бактерії – пробіотики, які є паливом для корисних бактерій, що живуть у кишківнику. Тому вживання цього смаколика сприяє збільшенню корисних бактерій в організмі, що налагоджує оптимальну роботу травної системи і покращує настрій.
Також чорний шоколад містить клітковину, мідь, цинк, фосфор, калій і вітамін D. Тому він позитивно впливає на загальний стан здоров’я, зміцнюючи імунітет. Однак чорний шоколад дуже калорійний, тож його варто вживати невеликими порціями
Коментарі - 0