Богач – поживний десерт закарпатських горян
11.02.2019 19:23
7564
0
Кукурудзяне борошно займало чільне місце у раціоні закарпатців. Особливо популярним борошно з кукурудзи було у гірських районах Закарпаття. За нестачею пшеничного борошна, яке потрібно було купувати, кукурудзяне використовувалося частіше. З нього готували основні страви, такі як банош.
Використовували й для приготування солодкої випічки, яка не втратила популярності й в сучасному житті закарпатців.
Відтак, десерт з кукурудзяної муки називається богач.
Пропонуємо до вашої уваги рецепт приготування незвичного, але дуже смачного десерту, який сподобається всім членам родини.
Інгредієнти для великої порції богачу, вагою близько 1 кілограма:
- Борошно кукурудзяне – 500 г.
- Цукор пісок – 120 гр.
- Маргарин – 50 гр.
- Яйце -2 шт.
- Кефір (2.5% жирності. краще з домашнього молока)- 500 мл.
- Порошок для печива – 1 пачка
- Цукрова пудра для оздоблення – 15 гр.
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0