Богач – поживний десерт закарпатських горян

11.02.2019 19:23 7564 0
Богач – поживний десерт закарпатських горян
Кукурудзяне борошно займало чільне місце у раціоні закарпатців. Особливо популярним борошно з кукурудзи було у гірських районах Закарпаття. За нестачею пшеничного борошна, яке потрібно було купувати, кукурудзяне використовувалося частіше. З нього готували основні страви, такі як банош. Використовували й для приготування солодкої випічки, яка не втратила популярності й в сучасному житті закарпатців. Відтак, десерт з кукурудзяної муки називається богач. Пропонуємо до вашої уваги рецепт приготування незвичного, але дуже смачного десерту, який сподобається всім членам родини. Інгредієнти для великої порції богачу, вагою близько 1 кілограма:
  • Борошно кукурудзяне – 500 г.
  • Цукор пісок – 120 гр.
  • Маргарин – 50 гр.
  • Яйце -2 шт.
  • Кефір (2.5% жирності. краще з домашнього молока)- 500 мл.
  • Порошок для печива – 1 пачка
  • Цукрова пудра для оздоблення – 15 гр.
Яйця збивають, додають розтоплений маргарин, цукор пісок, добре вимішують. В суміш вливають кефір, додають борошно, змішане з порошком для печива, вимішують масу. Викладають масу на деко, змащене олією, або вкрите пергаментом, випікають 25/30 хвилин за температурі 180 градусів. Готовий богач охолоджують до кімнатної температури, посипають цукром пудрою, нарізають на прямокутники. Подають з кефіром, молоком або чаєм. Звичайно, можна осучаснити класичний рецепт, додавши до тіста різні присмаки, як от: цедру апельсина, цукати, родзинки (попередньо замочені у гарячій воді), шоколадні крихти. Але це вже данина сучасності, а класичний рецепт також не залишить нас байдужими! Смачного! Нагадаємо, Увага! На Закарпатті прогнозують шторм – оголошено жовтий рівень небезпеки Читайте також:Ділянка дороги Порошково – Т. Поляна, у вкрай аварійному стані через зсув ґрунту (ФОТО)  

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!