Баники – готуємо закарпатську випічку
17.02.2019 20:00
13278
0

Традиційно, закарпатські господині випікали баники на свята – Великдень, Різдво, храмове свято. З начинок використовували продукти, які було «по сезону»: терті яблука з цукром та корицею, макову масу, домашній творог або горіхову масу.
Випікали відразу чотири баники, бо, як правило, і родина велика, і гості завітають.
Відтак, для великої порції баників 4 штуки, нам знадобиться:
Заливаємо мак окропом, проварюємо хвилин 5 і залишаємо під кришкою на 30 хвилин, щоб набубнявів. Потім розтираємо його разом з цукром (чи медом) у ступці або пропускаємо через м'ясорубку з дрібною насадкою. Заливаємо молоком так, щоб молоко покрило мак десь на палець і варимо начинку до загустіння. Даємо їй вистигнути.
Коли тісто піднялося, формуємо продовгуватий валик, котрий ділимо на 4-5 однакових частин
Кожну розкачуємо на прямокутник товщиною в 1 палець і шириною, як деко, в якому ми наші баники випікатимемо.
Закручуємо баник у рулет, розмістивши підготовлену начинку, у деко закладаємо «швом» донизу, боки за щільно защіпуємо, змащуємо яйцем та даємо ще хвилин 15 постояти перед випіканням.
Випікають баники при температурі 180 градусів 1 годину. Дають охолонути перед нарізкою та подачею.
Смачного!
Нагадаємо, Модну “акцію” зірвали митники на КПП “Тиса” (ФОТО)
Читайте також:Ужгородські патрульні затримали крадія, що “працював” на вокзалі (ФОТО)
- 1 кг борошна вищого ґатунку
- 0,5 л молока
- 100 гр цукру
- Дрібка солі
- 2 яйця
- 50 г розтопленого маргарину
- Дріжджі живі 30 гр.



Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0