Баники – готуємо закарпатську випічку
17.02.2019 20:00
12352
0
Традиційно, закарпатські господині випікали баники на свята – Великдень, Різдво, храмове свято. З начинок використовували продукти, які було «по сезону»: терті яблука з цукром та корицею, макову масу, домашній творог або горіхову масу.
Випікали відразу чотири баники, бо, як правило, і родина велика, і гості завітають.
Відтак, для великої порції баників 4 штуки, нам знадобиться:
- 1 кг борошна вищого ґатунку
- 0,5 л молока
- 100 гр цукру
- Дрібка солі
- 2 яйця
- 50 г розтопленого маргарину
- Дріжджі живі 30 гр.
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0