6 поєднань продуктів, які шкодять здоров’ю
27.10.2018 22:21
209
0
Бутерброд з сиром плюс чашка кави – типовий для багатьох варіант сніданку. Але вчені знаходять подібне поєднання харчових інгредієнтів нездоровим. Хліб та каву з цукром є джерелами вуглеводів – ці речовини погіршують засвоєння міститься в сирі і дуже корисного (зокрема, для зміцнення кісток) кальцію.
Крім того, неправильно поєднувати помідори і огірки. За словами фахівців, для засвоєння містяться в цих овочах вітамінів необхідні різні ферменти, тому при спільному вживанні огірків і помідорів корисні мікроелементи не засвоюються належним чином. Людина в такий момент, швидше за все, буде страждати від здуття і неприємних «уколів» в животі.
Не слід їсти м’ясо і сир: фосфор, що міститься в сирі, загальмує засвоєння цинку, який є в м’ясі. М’ясо і макарони – це ще один приклад абсолютно невідповідного поєднання: дует цих продуктів погано піддається перетравленню і може викликати сильне бродіння в шлунку.
Крім цього, не рекомендується вживати разом картоплю і яйця. У картоплі у великій кількості присутні мінерали, і їх високий рівень може негативно позначитися на засвоєнні заліза і кальцію, компонентів курячих яєць.
Не поєднується картопля і з маслом. Вживання картоплі підвищує рівень цукру в крові і активізує вироблення інсуліну, який надає стимулюючу дію на жирові клітини. Додається до картоплі масло зробить концентрацію жирів в організмі просто зашкалює.
Нагадаємо, Закарпаття неймовірне: Боржавський хребет (фото, відео)
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0