5 освіжаючих коктейлів, які варто навчитися готувати до літа

15.04.2021 21:34 64 0
5 освіжаючих коктейлів, які варто навчитися готувати до літа
Поки з мінливим успіхом прогресує весняне потепління, все частіше думається про літо. Воно вже жевріє на обрії – зі спекою, морозивом, кавою глясе та коктейлями з льодом. Пропонуємо кілька рецептів напоїв, котрі подарують крижану прохолоду у найгарячіший день. Щоб готувати коктейлі у домашніх умовах, варто запастися формочками для льоду та замороженими ягодами. У барах, щоб забезпечити клієнтів освіжаючими коктейлями нон-стоп, використовують льодогенератори https://jv-kontakt.com/catalog/kholodilnoe_oborudovanie/ldogeneratory/. За добу подібний агрегат здатен утворити від 10 кілограмів льоду – лише уявіть собі таку величезну порцію. Щиро кажучи, невідомо, у якому режимі працюватимуть заклади громадського харчування через кілька місяців. Проте влаштувати коктейльну вечірку можна і самостійно, приготувавши кілька популярних напоїв з льодом.   Крижана Маргарита 60 мл білої текіли 30 мл свіжовижатого лаймового соку 22 мл апельсинового лікеру 1 склянка льоду Для декору: сіль, скибка лайма Для початку охолодіть сам бокал, відправивши його у морозильну камеру. Легко змочіть його краї водою і опустіть у сіль, щоб утворилася тонка соляна облямівка. Текілу, лаймовий сік і апельсиновий лікер покладіть у блендер, додавши склянку льоду. Подрібніть до пінистої однорідної маси і налийте у бокал, прикрасивши скибкою лайма.   Блакитні Гаваї 22 мл горілки 22 мл рому 15 мл лікеру Блю Кюрасао 90 мл ананасового соку 30 мл кисло-солодкої суміші (вода, цукор, сік лайма) Для декору: шматок ананасу, коктейльна вишня Приготуйте кисло-солодку суміш, змішавши воду і цукор у пропорції 1:1 та додавши за смаком лаймовий сік. Відправте її разом з горілкою, ромом, Блю Кюрасао, ананасовим соком і льодом у шейкер або блендер і струшуйте чи подрібнюйте до повного охолодження. Налийте у бокал з льодом (якщо не використовувався блендер, то без льоду). Прикрасьте шматком ананасу та котейльною вишнею.   Крижаний полуничний дайкірі 250 г заморожених полуниць 60 г свіжих полуниць 30 мл цукрового сиропу 60 мл лаймового соку 120 мл рому Для декору: свіжі полуниці, скибка лайма Складіть всі інгредієнти у блендер та змішайте до однорідності. Скуштуйте і відрегулюйте смак, додаючи більше цукрового сиропу для солодкості чи лайма для кислоти. Перелийте у бокали і подавайте, прикрасивши свіжими полуницями.   Піна колада 60 мл рому 45 мл кокосового сиропу 45 мл ананасового соку 15 мл свіжовижатого лаймового соку 1 склянка льоду Для декору: скибка ананаса Ром, кокосовий сироп, ананасовий і лаймовий сік та більшу частину льоду змішати у блендері. Налити в охолоджений бокал з кількома кубиками льоду. Подавати, прикрасивши шматочком ананаса.   Мохіто 3 листка м’яти 15 мл цукрового сиропу 60 мл білого рому 22 мл лаймового соку Содова Для декору: скибка лайма, гілочка м’яти Злегка змішайте м’яту з цукровим сиропом у шейкері. Додайте ром, лаймовий сік і лід, недовго струсіть усе разом. Налийте у склянку зі свіжим льодом, долийте по вінця содової. Гілка м’яти і скибка лайма доповнять образ цього класичного коктейлю – неповторного борця зі спекою. Будьте в курсі з “ПЕРШИЙ.com.ua” – приєднуйся до наших каналів у Telegram та Viber, а також підписуйся на сторінку в Instagram

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Loading...