Сливовий леквар готуватимуть на фестивалі у селі Геча

21.07.2018 13:04 344 0
Сливовий леквар готуватимуть на фестивалі у селі Геча
Фестиваль є унікальним, насамперед, через те, що демонструє можливість побачити давні національні традиції, пов'язані з варінням сливового леквару та приготуванням страв на його основі. Леквар – традиційне закарпатське сливове повидло, що вариться за спеціальною технологією, на відкритому вогні у великому казані. Процес триває 7-8 годин, а подекуди й добу. Цукру в традиційний леквар не додають, і після довгого виварювання він виходить густим та ароматним: зі ста кілограмів слив звариться 50 літрів густого леквару. Програма фестивалю: 7.00 – підготовка, встановлення котлів, миття слив; 9.00 – підготовка до процесу варіння леквару; 9.00-19.00 – дегустація та купівля страв з лекваром (цібере леквар, гомбовці зі сливами, калачі, вареники, вертуни з лекваром, сливянка); 13.00 – конкурс на найсмачнішу угорську страву в номінаціях: бограч-гуляш, рибна юшка по-угорськи, гуляш з квасолею, голубці; 14.00 – урочисте відкриття фестивалю; 17.00 – оголошення переможців із виготовлення національних страв; 18.00 – оголошення переможців з конкурсу варіння лекварю; 20.00 – танці до світанку. За матеріалами : http://mukachevo.today

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!