Подружжя з Франції переїхало на Закарпаття задля виготовлення екологічно чистих продуктів (ФОТО)

09.05.2019 17:46 180 0
Подружжя з Франції переїхало на Закарпаття задля виготовлення екологічно чистих продуктів (ФОТО)
Господарство працює вже понад 20 років у селі Нижнє Селище Хустського району. Причому, господарство створено в пустому полі в прямому сенсі, пишуть на ресурсі seeds. Ореста, який у рідній Франції входить в Европейську асоціацію кооперативів "Лонго Май", це не зупинило, бо він добре знається на тому, як отримувати натуральні продукти харчування.
"Український селянин виготовляє багато різноманітної продукції для забезпечення потреб своєї сім'ї. У нього є все необхідне, причому натуральне, але нема чого продати. На мою думку, потрібно виготовляти трохи більше, щоб мати і для продажу. Треба об'єднуватись, підтримувати один одного, щоб витримати наступ супермаркетів та глобалізації, щоб вижити. І не потрібні ніякі сертифікати, тут і так все органічно! Важлива не довідка, яка, до того ж, вартує грошей, важливим є соціальний контекст, соціальна справедливість. Коли буде багато натуральної продукції, коли селянин буде заможним, тоді і суспільство стане здоровішим!", – вважає Орест Дель Соль, власник еко-ферми "Зелений гай".
На еко-фермі виготовляється натуральна м'ясна продукція. А це ковбаса "Французька", "Селиська салямі", ковбаса домашня та гриль, ломбардия, бекон, шинка та інші вироби. А ще "Зелений гай" пропонує сири з козячого молока, яблучний сік та грибну аджику. На еко-фермі тварини не утримуються в традиційний спосіб, а живуть серед природи. Вони вільно пасуться на екологічно чистих пасовищах, п'ють якісну воду, дихають чистим повітрям.
"Природа для нас — це простір нашого повсякденного перебування, це наш дім. Ми любимо її, прислухаємось до неї. Ми з нею прагнемо жити гармонійно. До природи ми ставимось як до себе, з повагою", – каже фермер.
Та не тільки до природи фермери Дель Соль ставляться з повагою. До людей, які стали їх односельцями, вони також ставляться в великою шаною і намагаються довести, що зміни на краще в селі можливі. Маючи власні ресурси та підтримку Європейського кооперативу "Лонго Май", фермери разом з односельцями багато що змінили в Нижньому Селищі. Зробили новий водогін та бювет, відновлення дитячого садочку та облаштування біотуалету в школі. А ще створили сироварню. Ось так, європейські взагалі та французькі зокрема, стандарти прийшли в закарпатське село. І не тільки по якості харчових продуктів, а й по якості життя взагалі. Також для всіх бажаючих покуштувати чудові продукти, які виробляються на еко-фермі "Зелений гай", проводяться екскурсії, в ході яких можна також оглянути ферму і помилуватися чудовими краєвидами навколишньої природи.' Нагадуємо, Захотів легкої наживи: у Мукачеві затримано водія-шахрая (ФОТО) Читайте також: Що чекає на власників нерозмитнених “євроблях” Закарпаття і не тільки після 24 травня (відео)
Будьте в курсі з “ПЕРШИЙ.com.ua” – підписуйтесь на наш канал в Telegram

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!