Головна » Життя

Отець Іван Гнатюк розказав декілька цікавих фактів про сповідь

Ісус Христос подарував нам - Таїнство Покаяння, а ти приймаєш, цей подарунок?

Сповідь не завжди виглядала так, як вона є зараз. На початках християнства  за скоєний гріх людину виключали із спільноти, і лише після покути могло відбутись повернення у спільноту. Такою сповідю можна було скористатись раз у житті. Саме тому багато людей просто не хрестились – вони чекали смертного ложа, щоб похреститись.

Покута – це не є покарання, це лікування для людини. Я, Сповідь порівнюю з візитом до лікаря. Якщо є якась глибша рана, лікар чистить її і радить промивати впродовж певного часу. Це не покарання, а лікування для того, щоб рана загоїлась, бо вона дуже вразлива. Так і сповідь: гріх викорінюється, але залишається рана, яку треба загоїти. Людина може мати враження, що Бог її не простив і каже: мені не стало легше. Чому не стало? Бо рана ще не загоїлась.

Хто боїться Сповіді, той здебільшого не розуміє суті Тайни. Який сенс боятися Бога, який все бачить? Людина на Сповіді боїться самої себе, подивитись на себе.

Сповідь, як і молитва, є потребою, а не обовязком. Людина, яка себе любить, прийматиме Тайну примирення і Святу Євхаристію

Часто людина приходить до Сповіді і каже, що не має гріхів. Коли в приміщенні панує хаос, важко щось у ній зауважити, але коли вона чисто прибрана – найменший бруд помітний.

Людина може довільно обирати, до якого сповідника іти.

Сповідь – це не приватна фірма, де священик може за бажанням дати чи не дати розгрішення. Інша справа, людина може бути не готовою отримати розгрішення.

Спокуси оточують нас повсюди, але завжди є вибір: або піддатися, або відкинути. Найважливіше у боротьбі зі спокусою – щоб людина була в єдності з Богом.

Під час Сповіді  трапляється, що людина щось забуває. Тоді їй варто попросити Бога за них, а згадати при наступній Сповіді.

Про часту Сповідь: людина виполює бур’ян, хоча і знає, що він виросте знову. Якщо цього не робити – все перетворилось би у чагарник. Так і зі Сповіддю. 

Нагадуємо, Смертельна ДТП на Воловеччині: легковик влетів у фуру (ФОТО)

Читайте також: Кричала і виривалась: в Ужгороді затримали чоловіка, який намагався скривдити дівчину

 

 “ПЕРШИЙ.com.ua” – підписуйтесь на наш канал в Telegram, а також сторінку в Instagram


 

 


Залишити коментар

avatar
загрузка...
Реклама
Реклама
Loading...