На Закарпатті стає популярним відвідування центрів виробництва сиру

19.04.2018 09:44 133 0
На Закарпатті стає популярним відвідування центрів виробництва сиру

Сирний туризм - тури, що проходять по місцевостях - центрах виробництва сиру.

Сир - молочний продукт, що виготовляється з кислого молока. Хоча більшість наявних у продажу сирів виробляється з коров'ячого молока, в багатьох частинах нашого краю також виробляють сир з молока кіз та овець, у Закарпатті також виробляють сир з молока буйволиць. За способом згортання молока розрізняють сири сичужні, при виготовленні яких білки згортаються під дією сичужного фермента, та кисло-молочні у при виробництві яких білок згортається під дією молочної кислоти, яка утворюється в молоці при добавці молочно-кислих заквасок. За способом виготовленння сири поділяють на тверді, напівтверді, м'які, россольні та плавлені. Багато сортів сирів (рокфор, камамбер, брі, данаблю, горгонзола) виготовляють з використанням плісняви роду Pйnicillium. Деякі сорти сирів також закопчують, це подовжує їхній термін зберігання. У деяких місцевостях сироваріння досягло рівня мистецтва і сир став предметом національної гордості. Це в першу чергу Хустський та Рахівський регіони. Тут на багатьох дрібних кустарних підприємств випускають кілька сортів сиру, які відрізняються один від одного зовнішнім виглядом, смаком та запахом. Туристичні бюро вже давно проводять екскурсії в підвали, де визріває сир. Такі візити допомагають відвідувачам отримати уявлення про те, як вдається виробляти високоякісний сир, не порушуючи давніх традицій. Туристам рекомендується на час турів одягатися тепліше, оскільки в підвалах холодно, а екскурсії тривають не менше години.

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!